Українська господиня поділилася рецептом улюбленої домашньої страви – картопляних зразів із грибною начинкою. Це проста і ситна страва, яку легко приготувати з доступних продуктів.
«Дуже смачна українська страва, ви мусите її приготувати», – зазначає авторка рецепта.
Для тіста:
- картопля – 5-6 штук (більше середнього розміру);
- яйце – 1 шт.;
- борошно – 2-3 ст. ложки (приблизно);
- сіль – за смаком;
- панірувальні сухарі – для обвалювання.
Для начинки:
- гриби шампіньйони – 400 г;
- цибуля – 1-2 шт.;
- сіль, перець – за смаком;
- твердий сир – 100 г.
Спочатку потрібно почистити й відварити картоплю до готовності, потім злити всю воду та потовкти її до однорідної маси. Коли картопля охолоне, додають сіль, яйце та борошно, після чого замішують тісто. Воно повинно бути м’яким і трохи липкуватим – це нормально для зраз.
Начинку готують окремо: на олії обсмажують подрібнену цибулю, далі додають гриби й смажать до готовності. Після охолодження до грибів додають потертий сир і добре перемішують.
Далі у змочену водою руку кладуть ложку картопляного тіста, роблять заглиблення, у яке викладають начинку, і защипують краї. Тісто може липнути. Це не страшно. Сформовані зрази обвалюють у панірувальних сухарях та смажать на олії з обох боків до золотистої скоринки.
Авторка радить подавати готову страву зі сметаною.
Зрази найкраще смакують свіжими, відразу після приготування. Якщо хочеться зробити більш дієтичний варіант – їх можна не смажити, а запекти у духовці до рум’яності.
Смакуйте на здоров’я!
Секрет ідеальних дерунів з грибами: рецепт, який зводить з розуму