Відварити картоплю (зі шкіркою), почистити ще теплу і пом’яти, щоб не було грудочок, утворилися однорідна картопляна маса.
Підігріти молоко, щоб було такої температури, як картопля, але не гаряче.
У картоплю вилити молоко і добре розмішати (маса має бути трішки тепла). Після того додати дріжджі, цукор, сіль, паприку, зелень і часник і яйце, все добре вимішати.
Тоді додати половину борошна і вимішати, поставити у тепле місце на 40 хв, щоб підійшло. Коли підійде, додати решту борошна і добре вимішати, тісто має бути м’яке.
Тісто накласти у кондитерський мішок (одноразовий), відрізати 2 см. В невелику каструлю влити олію, приблизно 0,5 л, розігріти. Тоді в добре розігріту олію кондитерським мішком витискати смужки тіста довжиною 4-5 см і обрізати кухонними ножицями, зробити приблизно 10 шт. Кожну порцію паличок смажити 4-5 хв до золотистого кольору. Готові палички смакують із соусом зі сметани з зеленню і часником.
Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто.
Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.
Обговорення