Капусняк – дуже сезонна перша страва, що незмінно асоціюється в нас з холодом за вікном та домашнім затишком. Знадобиться квашена капуста, яку варто перед приготуванням вимочити у холодній воді, щоби забрати трохи кислоти. Пропонуємо рецепт м’ясного капусняка, але можна приготувати також капусняк без м’яса.
Інградієнти:
– 3 л води.
– 600 гр свинини без кісткиабо 800 гр свинячих чи телячих реберець– 3 картоплини
– 400 гр квашеної капусти, вимоченої та відтиснутої
– 3 ст. л. пшона
– 1 велика цибулина
– 1 морквина
– 2 ст. л. олії
– лавровий лист сіль, перець
Додати капусту, посолити і готувати 15-20 хвилин.