Головний кулінарний хіт літа – кабачки. З травня по вересень сезон цього овочу в розпалі, тож втриматися і не скуштувати його в усіх варіантах неможливо! Легкий, смачний та соковитий – кабачок може бути як основою для дієтичних страв, так і зіркою святкового столу. Пресслужба Нового каналу поділилась двома низькокалорійними рецептами від комікеси та учасниці шоу “VIP Тернопіль” Тетяни Песик, пише сайт News.Hochu.ua.
Кабачкові оладки
Інгредієнти:
- кабачок – 1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- печериці – 2 шт.
- часник – 2 зубчики
- сир твердий – 70 г
- яйце – 1 шт.
- борошно – 2 ст. л.
- сіль, перець – до смаку
Спосіб приготування:
Помийте та почистіть кабачок. Натріть його на дрібній тертці, посоліть і дайте постояти 10 хвилин.
Після цього злийте зайвий сік, відтисніть перетерту масу і ще раз злийте сік. Наріжте цибулю кубиками, а гриби – тоненькими скибочками. Обсмажте протягом 5-7 хвилин.
Додайте в сковорідку вичавлений часник. Перемішайте і смажте ще кілька хвилин до золотистого кольору.
Готові овочі трохи охолодіть, перекладіть до кабачкової маси. Додайте тертий сир, яйце, борошно і ще раз перемішайте.
Викладайте невеличкі оладки та смажте їх по 2-3 хвилини з кожного боку до готовності. Перекладіть на тарілку, додайте сметану й насолоджуйтеся смаком.
Кабачкова піца
Інгредієнти:
- кабачок – 1 шт
- сир твердий – 160 г
- яйце – 2 шт
- борошно – 2 ст. л.
- печериці – 1-2 шт
- перець – 0,5 шт.
- помідор чері – 2-3 шт
- броколі – 3-4 суцвіття
- сіль, перець – до смаку
Спосіб приготування:
Кабачок натріть на дрібній тертці. Посоліть і залиште на 10 хвилин, а після – злийте сік. Сир натріть. Додайте до кабачків яйце, борошно, половину тертого сиру та ретельно перемішайте.
Викладіть тонким шаром на деко, застелене пергаментом. Поставте в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку.
Час приготування – 25 хвилин або до золотистості країв тіста. Тонкими скибочками наріжте гриби, перець і помідори.
Разом з броколі викладіть овочі на кабачкову основу. Посипте рештою тертого сиру та поставте в духовку ще на 5-10 хвилин, до розплавлення сиру.
Ці рецепти допоможуть вам ласувати свіжими сезонними кабачками без шкоди для фігури.
Читайте також: Скільки хліба та цибулі додавати в котлети, щоб не зіпсувати смак м’яса.
Скільки хліба та цибулі додавати в котлети, щоб не зіпсувати смак м’яса