• Останні
  • У тренді
зельц зі свинячих рульок

Домашній зельц зі свинячих рульок: традиційна закуска без зайвого клопоту

01.05.2025
Фонд «Здорові» передав препарат для порятунку новонароджених у перинатальний центр Тернополя

Фонд «Здорові» передав препарат для порятунку новонароджених у перинатальний центр Тернополя

01.07.2025
У Бережанах відділок поліції планують відремонтувати за мільйон

На Тернопільщині гастролеру з Івано-Франківщини оголосили підозру у крадіжці

01.07.2025
Керівником Тернопільської обласної прокуратури призначений Віталій Панченко

Керівником Тернопільської обласної прокуратури призначений Віталій Панченко

01.07.2025
У Тернополі 2 Галицька бригада НГУ відзначила 33-тю річницю створення

У Тернополі 2 Галицька бригада НГУ відзначила 33-тю річницю створення

01.07.2025
Євген Шевцов

Криміналіст Нацполіції Євген Шевцов розповів про особливості своєї професії абітурієнтам ВНЗ МВС України

01.07.2025
зрадниця вирок

На Тернопільщині судитимуть перевізника за незаконне переправлення військовозобов’язаних за кордон

01.07.2025
Руслана Кульбарака

Чортків’янин Руслан Кульбарак повернувся додому після понад двох років у полоні

01.07.2025
забруднення річки Іква

На Тернопільщині посадовця комунального підприємства підозрюють у забрудненні річки Іква: збитки перевищують 2 мільйони гривень

01.07.2025
Сергій Нестерук

У лікарні помер поранений на Донеччині військовослужбовець з Тернопільщини Сергій Нестерук

01.07.2025
Табір "Лисоня"

Вишкільний табір «Лисоня» запрошує молодь на незабутній тиждень

01.07.2025
пенсіонера

У лісі біля Ценева на Бережанщині знайшли мертвим пенсіонера, якого шукали понад місяць

01.07.2025
Анатолій Свідер

У військовій частині передчасно помер солдат з Гримайлівської громади Анатолій Свідер

01.07.2025
Вівторок, 1 Липня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Домашній зельц зі свинячих рульок: традиційна закуска без зайвого клопоту

Опубліковано Вірослава Їжак
01.05.2025

Зельц зі свинячих рульок — це страва, яка зберегла популярність ще з бабусиних часів. Простий набір інгредієнтів, доступне м’ясо та насичений смак — саме те, що робить цю закуску улюбленою на святковому і буденному столі. У класичному варіанті зельц готують із свинячих рульок, які після довгого томління легко відділяються від кісток і створюють ніжну структуру холодної м’ясної страви.

зельц зі свинячих рульок
Фото з мережі.

Інгредієнти:

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Сало в маринаді

Секрети смачного сала в розсолі: простий рецепт для всіх

01.07.2025
«гнізда» з макаронів з фаршем

«Гнізда» з макаронів з фаршем, помідорами і сиром

30.06.2025
  • 2 великі або 3 маленькі свинячі рульки
  • 2 цибулини
  • 2–3 зубчики часнику
  • сіль
  • 3 лаврових листки
  • 6 горошин духмяного перцю
  • 6 горошин чорного перцю

Перед приготуванням рульки потрібно ретельно помити, зачистити ножем і замочити у воді на 2 години — це допоможе прибрати зайвий бруд та запах. Після цього воду зливають, заливають рульки чистою водою і доводять до кипіння. Перший бульйон рекомендується злити: так зельц буде чистішим і матиме кращий аромат.

Далі — знову залити рульки свіжою водою (щоб вона покривала м’ясо на 1 см), зняти піну після закипання, додати дві цибулини і столову ложку солі. Варити на повільному вогні 4–4,5 години. Через 3 години варіння — додати лаврове листя, духмяний і чорний перець горошком. М’ясо повинно стати м’яким і легко відділятися від кістки.

Коли рульки готові, їх виймають з бульйону, охолоджують і розбирають руками — відділяють м’ясо, видаляють зайве, а шкуру дрібно нарізають. Потім усе змішують, додають подрібнений часник і кілька ополоників ароматного бульйону. Перемішують і за потреби досолюють.

М’ясну масу викладають у форму, застелену харчовою плівкою (підійде також обрізана пластикова пляшка або форма для холодцю). Зверху прикривають плівкою і залишають у холодильнику на 5–6 годин, поки зельц не застигне.

Читайте також: Та сама домашня ковбаса, яку хочеться знову.

Та сама домашня ковбаса, яку хочеться знову

Читайте нас в Google News
Джерело: Джерело
Теги: домашня кухнязакусказельцм’ясорецептсмачно
Share7ShareSend

Пов'язані публікації

Закарпатський бограч

Смак Закарпаття: як приготувати справжній бограч за класичним рецептом

27.06.2025
Як приготувати медову пахлаву: простий рецепт з волоськими горіхами

Як приготувати медову пахлаву: простий рецепт з волоськими горіхами

25.06.2025
Завантажити ще
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • На війні помер захисник Анатолій Свідер з Тернопільщини 01.07.2025
  • На фронті відійшов у вічність захисник Богдан Черняк з Лановеччини 01.07.2025
  • На Тернопільщині у ріці знайшли мертвим зниклого пенсіонера 01.07.2025
  • Криміналіст Нацполіції Євген Шевцов розповів про особливості своєї професії абітурієнтам ВНЗ МВС України 01.07.2025
  • Meest Shopping: швидка та надійна доставка з магазинів Німеччини до України 01.07.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua



  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.