Оригінальний рецепт м’ясної страви передбачав використання прісного тіста з борошна, замішаної на воді. Сьогодні найбільш популярний варіант приготування – це тісто на чебуреки з горілкою, яка дозволяє отримати характерний і всіма улюблений хрест, а також забезпечити гнучкість і цілісність при ліпленні.
Щоб приготувати страву з 200 г м’яса, необхідно замісити тісто, для якого будуть потрібні:
• 200 г борошна вищого сорту;
• 100 мл води;
• 20 мл горілки;
• дрібка солі;
• трохи цукру і соняшникової олії.
Виповнюється класичний рецепт поетапно:
1. Борошно просівається в ємність з високими бортами.
2. У злегка підігрітій воді розчиняються сіль і цукровий пісок, соняшникова олія доводиться до кипіння.
3. У борошні робиться поглиблення, куди вливаються сольовий розчин, горілка і рослинне масло.
4. Маса перемішується і викладається на посипану борошном стільницю, де вимішує до однорідної консистенції
5. Через 10 хвилин процедура повторюється.
6. Після четвертого замісу тісто готове до використання.