Чанахи – вишукана та поживна страва грузинської кухні. Є рецепти, пристосовані до українських традицій, наприклад чанахи з грибами у горщику. Приготування страви займає певний час, але чанахи виходять дуже духмяними і смачними. Залежно від способу, можете отримати першу або другу страву. Найприємніше те, що можна змінювати складники на свій розсуд.
Інградієнти:
– 500 гр яловичини
– 500 гр картоплі
– 2 баклажани
– 2 цибулини
– 2 солодких перці
– 2 моркви
– 3 помідори
– 4 зубчики часнику
– спеції, сіль, зелень
Крок 1. Баклажани
Баклажани нарізаємо середніми шматочками, солимо й залишаємо на 20 хвилин. За цей час з них вийде гіркуватий смак.
Крок 2. Картопля
Чистимо й нарізаємо досить великими шматочками. Це ж стосується інших овочів, адже у процесі приготування чанахи дрібні шматки можуть просто перетворитися на пюре. Обсмажуємо картоплю.
Крок 3. Цибуля
Нарізаємо цибулю кільцями або півкільцями, обсмажуємо.
Крок 4. Морква
Нарізаємо моркву кружальцями й також злегка підсмажуємо.
Крок 5. Солодкий перець
Нарізаємо перець шматочками або, вийнявши середину, кружальцями та обсмажуємо.
Крок 6. Знову баклажани
Повертаємося до наших баклажанів – трохи вичавимо з них вологу та обсмажимо.
Крок 7. М’ясо
Обсмажуємо м’ясо, нарізане на шматочки, до золотої скоринки.
Крок 8. Помідори
Ріжемо помідори на середні часточки.
Крок 9. Всі до горщика
У горщик почергово шарами складаємо, м’ясо, картоплю, баклажани, перець, цибулю, моркву. На самий верх – трошки вершкового масла й порізані помідори. Не забуваємо злегка підсолювати кожний шар й додавати спеції. Заливаємо гарячим бульйоном або водою. Зелень і подрібнений часник можна вкласти одразу або за декілька хвилин до готовності.
Крок 10. У духовку
Готуємо чанахи у духовці при температурі 180°С протягом 1,5-2 годин.
Смачного!