Рецепт смачної гострої закуски-салату на святковий традиційний український стіл. Страва дуже проста та легка у приготуванні. Особливо актуальною вона стає на Великдень.
Інградієнти:
800 гр (3шт) буряка чищеного
100 гр хрону чищеного
20 гр цукру
10 гр солі
30 гр оцту
Хрін помити і намочити у воді на ніч, поставити на холод, почистити.
Буряк помити і відварити 1,5 год, охолодити (можна у холодній воді),почистити.
Хрін і буряк потерти на найдрібніші тертці або змолоти на блендері, або на м’ясорубці через дрібне ситко.
Усі інгредієнти змішати, залишити в щільно закритій скляній тарі на ніч.
Співвідношення інгредієнтів можна змінювати.
З цієї норми виходить 800мл бурячків з хроном.
Подають цвіклі до пісних страв і до м’ясних (риби, яєць, холодцю, ковбас).
Зберігається до 10 днів.
Коріння хрону можна зберігати в мозильній камері.
Смачного!
Обговорення