• Останні
  • У тренді
«Біляші від душі»: соковиті і апетитні пиріжки ніби з бабусиної печі

«Біляші від душі»: соковиті і апетитні пиріжки ніби з бабусиної печі

08.02.2023

На Тернопільщині 25 листопада будуть діяти графіки відключення світла

24.11.2025
Від Тернополя передали автомобіль Renault Duster та шість БпЛА «SESAME» для бійців ССО

Від Тернополя передали автомобіль Renault Duster та шість БпЛА «SESAME» для бійців ССО

24.11.2025
Osmadent: ваш надійний постачальник стоматологічних матеріалів в Тернополі та по всій Україні

Стоматологія в Києві: як обрати клініку та зберегти здорову усмішку

24.11.2025
пожежі на Тернопільщині

На Збаражчині в пожежі загинув чоловік

24.11.2025
пам’яті владики Михаїла Сабриги

У Тернополі відбувся вечір спогадів про владику Михаїла Сабригу

24.11.2025
Олена Кондратюк

Віцеспікерка ВР відвідала Тернопіль у дні жалоби

24.11.2025
прощається з Ганною Самотіс

У Збаразькій громаді померла 99-річна зв’язкова ОУН-УПА Ганна Самотіс

24.11.2025
щоденні відрахування

Тернопільська митниця у жовтні спрямувала до бюджету 800 млн гривень

24.11.2025
ідентифікувати виявлені фрагменти

Попри закінчення пошуково-рятувальних робіт тривають пошуки зниклих у Тернополі

24.11.2025
Тушкована квашена капуста

Рецепт пісної тушкованої квашеної капусти з квасолею та грибами

24.11.2025
відкрили меморіальні дошки

На Бережанщині відкрили меморіальні дошки Тарасу Лещуку, Андрію Савчуку та Назарію Швецю

24.11.2025
Уряд завершить “Нацкешбек” у травні 2026-го: коли припинять нараховувати гроші українцям

Уряд завершить “Нацкешбек” у травні 2026-го: коли припинять нараховувати гроші українцям

24.11.2025
Вівторок, 25 Листопада, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

«Біляші від душі»: соковиті і апетитні пиріжки ніби з бабусиної печі

Купити пиріжок на ринку – це дешево, смачно і… небезпечно.

Опубліковано Газета Місто
08.02.2023

Лікарі застерігають, що сьогодні вулична їжа нагадує бомбу уповільненої дії. Адже ніхто не гарантує, що апетитні на вигляд пиріжки готувалися зі свіжих продуктів і зберігалися в належних санітарних умовах. Але хіба здоровий глузд вбереже від спокуси смачно поїсти? Тому сьогодні поділимося рецептом смачних пиріжків з м’ясом – домашніх біляшів, які зникають за лічені хвилини, особливо якщо вдома велика сім’я (або багато гостей). Але ж приготувати зовсім не складно, та й з’їдається така страва зі спокійною душею.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Тушкована квашена капуста

Рецепт пісної тушкованої квашеної капусти з квасолею та грибами

24.11.2025
чанахі

Рецепт пісних чанахі з квасолею і сушеними грибами

18.11.2025

Домашні біляші з м’ясом

Ми ж пам’ятаємо поїздки до бабусі в дитинстві, плекаємо особливі почуття до ще гарячих грудочок тіста з різноманітною начинкою.

І сьогодні ми пропонуємо приготувати біляші з м’ясом в домашніх умовах за перевіреним нами рецептом. Тісто ніжне, як пух. Самі біляші виходять пишними, рум’яними, а, головне, смачними – тільки встигай подавати до столу.

 1,5 кг пшеничного борошна

 500 мл води

 500 мл молока

 100 мл рослинної олії

 10 г сухих дріжджів

 1 ч. л. солі

Інгредієнти начинки:

 1 кг свинини (можна взяти яловичину)

 3 середніх цибулини

 масло вершкове, сіль, перець на смак

Приготування:

1. Змішай молоко і воду в одному посуді, трохи підігрій. Підсоли й додай соняшникової олії. Просій борошно, додай дріжджі та заміси тісто. 

2. Місткість з тістом накрий рушником і прибери в тепле місце на годину-півтори.

3. Тим часом пропусти м’ясо з цибулею через м’ясорубку, посоли та поперчи. Додай до фаршу трохи води – начинка вийде соковитіша.

4. Виклади тісто на стіл, розділи на частини. З кожного шматочка тіста сформуй кульки, які злегка розкатай качалкою. 

5. Викладай начинку: кожну гірку фаршу акуратно примни й поклади зверху по маленькому шматочку вершкового масла.

6. Щоб защіпнути тісто, збери зверху всі краї, з’єднай їх між собою і примни – вийде плоский безшовний коржик. 

7. Смаж біляші в великій кількості рослинної олії до рум’яної скоринки.

8. Залишилося відкрити баночку домашнього томатного соку і покликати близьких до столу. Дуже смачні біляші чекають, щоб їх продегустували. Смачного!

Домашні біляші – це абсолютно не те, що доводиться купувати на ринку або в придорожніх кіосках. Ароматні, з ніжною м’ясною начинкою і шматочком вершкового масла, вони просто тануть у роті. Скуштувавши ці біляші одного разу, ти навряд чи подивишся в бік нездорової вуличної їжі.

Збережи цей рецепт смачних домашніх біляшів, щоб не втратити, і обов’язково приготуй при нагоді. А також поділися з друзями: можливо, у них також прокинеться кулінарний талант.

Джерело

Читайте нас в Google News
Теги: біляшбіляшіпиріжкирецепт
Share39ShareSend

Пов'язані публікації

Пісний капусняк

Як готували капусняк наші бабусі: традиційний пісний рецепт

15.11.2025
борщ з грибами

Пісний борщ з лісовими грибами

10.11.2025
Завантажити ще
Ух радіо Ух радіо Ух радіо
Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля різдвяне Опілля різдвяне Опілля різдвяне
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Богослов і публіцист Денис Таргонський презентував книжку у Тернопільській єпархії ПЦУ 24.11.2025
  • 44 артилерійська бригада показала знищення ворожих позицій 24.11.2025
  • «Бренд забудовника сьогодні важливий не менше, ніж сам проєкт», – Ігор Гуда на Українському будівельному конгресі 24.11.2025
  • Тернопіль відзначить місця ракетних ударів росіян пам’ятними хрестами 23.11.2025
  • Батько колише труну із дитиною після авіаудару по Тернополю (ВІДЕО) 23.11.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua




  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.