Біляші без замісу стали популярними завдяки простоті приготування. Вони виходять рум’яними, з м’ясною начинкою, але без складного тіста. Є кілька перевірених варіантів – на кефірі, молоці та воді, пише УНІАН.
Біляші на кефірі
Для цього варіанту потрібно:
- 500 г фаршу,
- 300 г кефіру,
- 200 г борошна,
- 70 г цибулі,
- 2 яйця,
- по 0,5 ч. л. цукру і соди,
- спеції, олія.
Цибулю дрібно нарізають і обсмажують до м’якості, після чого додають фарш і тушкують разом кілька хвилин. У мисці змішують кефір, яйця, цукор, соду та спеції, додають борошно, щоб тісто вийшло як для оладок. Туди ж вводять фарш із соком. Після короткого відпочинку тісто викладають ложкою на сковорідку з олією. Смажать під кришкою на слабкому вогні по 5 хвилин з кожного боку.
Біляші на молоці
Інший спосіб приготування передбачає використання молока і сметани. Інгредієнти:
- 400 г фаршу,
- 80 г цибулі,
- 100 мл молока,
- 100 мл сметани,
- 1 яйце,
- 200 г борошна,
- 5 г розпушувача,
- 80 мл олії, сіль, перець.
Цибулю дрібно ріжуть і обсмажують із фаршем до готовності. Окремо змішують молоко, сметану, яйце, борошно, розпушувач і спеції. Коли фарш охолоне, його додають у тісто. Смажать біляші на сковорідці до рум’яності з обох боків.
Біляші на воді
Третій варіант підходить, коли немає молочних продуктів. Потрібно:
- 400 г борошна,
- 200 г фаршу,
- 1 цибулина,
- 0,5 ч. л. солі,
- 0,5 ч. л. цукру,
- пачка сухих дріжджів,
- 500 мл води,
- спеції, олія.
У мисці змішують борошно з дріжджами, сіллю і цукром, додають теплу воду і збивають міксером. Тісто виходить як сметана. Дається відстоятися 45 хвилин. Цибулю обсмажують, відціджують від олії і додають до фаршу зі спеціями. На сковорідку викладають тісто, на нього – м’ясо і знову трохи тіста зверху. Смажать під кришкою, перевертаючи. Готові біляші викладають на серветку, щоб прибрати зайву олію.
Смачного!
Спробуйте також рецепт кабачкових чебуреків з шинкою та сиром.