• Останні
  • У тренді
закохалась в цей торт

Рецепт торта “Імператриця”

14.06.2025
Божественну літургію у храмі Тернополя

Блаженнійший Епіфаній звершив літургію у Тернополі в день вшанування чудотворної Тернопільської ікони Божої Матері (відео)

15.06.2025
цвіте шафран

У Ридодубах вирощують шафран – найдорожчу спецію у світі

15.06.2025
Тернопіль передав 20 генераторів бійцям 71-ої єгерської бригади ДШВ

Від Тернопільської громади передали 20 генераторів бійцям 71-ої єгерської бригади ДШВ

15.06.2025
загальноукраїнська проща

У липні в Зарваниці відбудеться загальноукраїнська проща: молитва за мир і воїнів

15.06.2025
Польський рибалка впіймав сома-гіганта

Польський рибалка впіймав сома-гіганта

15.06.2025
На Тернопільщину з візитом прибув митрополит Епіфаній

На Тернопільщину з візитом прибув митрополит Епіфаній

14.06.2025
Товариські баскетбольні матчі у Тернополі: юні таланти показали клас

Товариські баскетбольні матчі у Тернополі: юні таланти показали клас

14.06.2025
Меркель

Тернопільська журналістка стала голосом місцевого підрозділу Національної гвардії

14.06.2025
Роман Терлецький: «У темні часи підтримка культури є головним»

Роман Терлецький: «У темні часи підтримка культури є головним»

14.06.2025
Віталій Кличко зустрівся з делегацією італійського регіону П’ємонт на чолі з його Президентом Альберто Чіріо

Віталій Кличко зустрівся з делегацією італійського регіону П’ємонт на чолі з його Президентом Альберто Чіріо

14.06.2025
відбувся черговий обмін полоненими

В Україну повернулися військові, які були в полоні з 2022 року

14.06.2025
Олександр Хворостяний

На Сумщині загинув військовий зі Збаража Олександр Хворостяний

14.06.2025
Неділя, 15 Червня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Рецепт торта “Імператриця”

Опубліковано Вірослава Їжак
14.06.2025

Вперше цей рецепт я побачила в одній кулінарній спільноті, шикарну публікацію зробила адмін. Коли спекла й сама, закохалась в цей торт. Згодом рецепт втратила, і кілька років не пекла,але знайшла його в інтернеті, тож, в сезон полуниці хоча б один раз його печу.

закохалась в цей торт

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

фаршировані кабачки

Фаршировані кабачки з курячим філе та сиром: покроковий рецепт

05.06.2025
Піца на пухкому тісті

Домашня піца “Сімейна” на пухкому тісті за 30 хвилин: простий рецепт

04.06.2025

Історія цього рецепту така, що гуру кулінарного мистецтва П’єр Ерме створив його для французької імператриці Євгенії, яка полюбляла рисовий десерт.

Ми з вами не імператриці, але варті того, щоб його скуштувати!

Зразу попереджу: писати і читати рецепт довго! Готувати набагато швидше і простіше.

Отож, нам необхідно:

Для основи:

  • Крихке пісочне печиво – 260 г (можна шоколадне),
  • Волоські горіхи – 160 г,
  • Цукор мілкий – 140 г ( можна коричневий,але в мене білий),
  • Вершкове масло – 100 г.

Печиво і горіхи я змолола в чаші блендера. Додала цукор, все добре перемішала. Влила розтоплене охолоджене масло, ще раз добре вимішала.

Дно і стінки роз’ємної форми (22-24 см в діаметрі) змастити вершковим маслом, або ж як я, вистелити пергаментом. Висипати масу основи в форму, розподіляючи її по дну і стінках форми, добре притискаючи. Поставити форму в холодильник.

Далі готуємо начинку:

  • Молоко – 500 мл,
  • Рис – 120 г (в рецепті жасміновий або арборіо, в мене звичайний круглий),
  • Цукор – 4 ст. ложки (70 г),
  • Ванільний цукор – 2 ч. ложки,
  • Жовтки – 6 штук,
  • Масло вершкове – 80 г,
  • Родзинки світлі – 90 г,
  • Сіль – щіпка.

Молоко наливаємо в каструлю з товстим дном і ставимо на вогонь. Додаємо рис, цукор, ванільний цукор, сіль і помішуючи дерев’яною ложкою доводимо масу до кипіння і варимо на маленькому вогні доти, поки маса не загусне, а рідини лишиться стільки, щоб рис був лише покритий нею. В мене це зайняло 40 хвилин. Варимо помішуючи.

Жовтки я злегка збила міксером і продовжуючи збивати, додала 2 ст. ложки рисової маси. Потім додала ще трішки рисової маси і перемішала. Далі додаємо масло (можна розтопити), родзинки (промити і обсушити) і акуратно все перемішати.

Додаємо цю масу до основної рисової, добре перемішуємо. Ставимо на невеликий вогонь і постійно перемішуючи, прогріваємо, доводячи до кипіння, але не можна дати закипіти, бо звернеться!

По рецепту цю масу треба охолодити. Але я просто вилила її на основу і поставила в духовку на 20 хвилин (температура повинна бути 180°). Готову спечену основу треба охолодити.

Для верхнього шару нам потрібно:

  • Желе – 1 пачка (полуниця, смородина або журавлина), в мене було полуничне.
  • Полуниця – 250 г,
  • Бальзамічний оцет, перець свіжозмелений – чорний, рожевий або мікс.
  • М’ята свіжа – 1 пучок.

Готуємо желе за рецептом на упаковці, ставимо охолоджуватись.

Коли желе ще не застигло, але вже починає ледь-ледь тягнутись, наливаємо на основу 1/4 желе й ставимо в холодильник застигати.

М’яту дрібно ріжемо, викладаємо на застигле желе і заливаємо ще 1/4 желе.

Коли й цей шар желе схватився, викладаємо на нього порізану полуницю, (за рецептом її треба збризнути бальзамічним оцтом, в мене не було) і заливаємо рештою желе.

Ставимо в холодильник для повного охолодження.

Подавати торт можна одразу, як застигне желе, посипавши перцем і прикрасивши м’ятою. Або тримати в холодильнику до подачі.

Нехай вам смакує!

При приготуванні я трішки зменшила кількість цукру: на 30 г менше поклала до основи, і на 20 г менше до начинки.

Читайте нас в Google News

Фото в розрізі встигла зфотографувати залишки останнього шматочка.

Читайте також: Рецепт мокрого печива з йогуртом і шоколадом.

Джерело: Сімейні рецепти Марини Гармаш
Теги: полуницярецептсмачноготорт
Share6ShareSend

Пов'язані публікації

Чи можна вже їсти ранню полуницю

04.06.2025
огірки з гірчицею

Огірки з гірчицею на зиму: хрумка закуска без зайвих зусиль

03.06.2025
Завантажити ще
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Монастириська на Тернопільщині отримали нового заступника мера 15.06.2025
  • У Тернополі провели ремонт приміщень ритуальної служби 15.06.2025
  • Захисник Сергій Фоменко з Тернополя помер під час військової служби 15.06.2025
  • На Тернопільщину з візитом прибув митрополит ПЦУ Епіфаній 15.06.2025
  • Тернопільський співак Віктор Павлік поділився деталями свого райдеру 14.06.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua



  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.