• Останні
  • У тренді
закохалась в цей торт

Рецепт торта “Імператриця”

14.06.2025
Реформа освіти в Україні: що зміниться у навчальному процесі наступного року

Реформа освіти в Україні: що зміниться у навчальному процесі наступного року

21.12.2025
Гучна справа ТЦК у Борщеві на Тернопільщині: доки тривають суди і слідство, померли вже двоє людей

Гучна справа ТЦК у Борщеві на Тернопільщині: доки тривають суди і слідство, померли вже двоє людей

21.12.2025
Renault Duster 2026

В Україні зростає попит на дизельні авто: у листопаді зареєстрували понад 5,3 тисячі машин

21.12.2025
Унікальний храм з історією королівських масштабів: костел Святої Трійці у Микулинцях на Тернопільщині

Унікальний храм з історією королівських масштабів: костел Святої Трійці у Микулинцях на Тернопільщині

21.12.2025
У Заводській громаді площу прикрасили різдвяними зірками, створеними дітьми

У Заводській громаді площу прикрасили різдвяними зірками, створеними дітьми

21.12.2025
Тернопільський центр служби крові працює у суботу через потреби Сил оборони

Тернопільський центр служби крові працює у суботу через потреби Сил оборони

21.12.2025
Папа Іван Павло ІІ: надихаючі цитати і біографія видатної постаті ХХ століття

Папа Іван Павло ІІ: надихаючі цитати і біографія видатної постаті ХХ століття

21.12.2025
ТЦК посилюють контроль за студентами: кому можуть скасувати відстрочку від мобілізації

ТЦК посилюють контроль за студентами: кому можуть скасувати відстрочку від мобілізації

21.12.2025
Мистецтво без бар’єрів: у Тернополі відбувся показ короткометражок «KamerFilm»

Мистецтво без бар’єрів: у Тернополі відбувся показ короткометражок «KamerFilm»

21.12.2025
Тернопільський перинатальний центр «Мати і дитина» представив Україну на міжнародному акушерському конгресі в Бразилії

Тернопільський перинатальний центр «Мати і дитина» представив Україну на міжнародному акушерському конгресі в Бразилії

21.12.2025
У день народження полеглого нацгвардійця Олександра Хоменка побратими вшанували його пам’ять

У день народження полеглого нацгвардійця Олександра Хоменка побратими вшанували його пам’ять

21.12.2025
Максим Войтіховский

Топ-бомбардир з Тернополя Максим Войтіховський перейшов до чернівецької «Буковини»

21.12.2025
Понеділок, 22 Грудня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Рецепт торта “Імператриця”

Опубліковано Вірослава Їжак
14.06.2025

Вперше цей рецепт я побачила в одній кулінарній спільноті, шикарну публікацію зробила адмін. Коли спекла й сама, закохалась в цей торт. Згодом рецепт втратила, і кілька років не пекла,але знайшла його в інтернеті, тож, в сезон полуниці хоча б один раз його печу.

закохалась в цей торт

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

запечена картопля у грибному соусі

Як приготувати запечену картоплю у вершково-грибному соусі

15.12.2025
капусняк

Традиційний тернопільський капусняк з пшоном

12.12.2025

Історія цього рецепту така, що гуру кулінарного мистецтва П’єр Ерме створив його для французької імператриці Євгенії, яка полюбляла рисовий десерт.

Ми з вами не імператриці, але варті того, щоб його скуштувати!

Зразу попереджу: писати і читати рецепт довго! Готувати набагато швидше і простіше.

Отож, нам необхідно:

Для основи:

  • Крихке пісочне печиво – 260 г (можна шоколадне),
  • Волоські горіхи – 160 г,
  • Цукор мілкий – 140 г ( можна коричневий,але в мене білий),
  • Вершкове масло – 100 г.

Печиво і горіхи я змолола в чаші блендера. Додала цукор, все добре перемішала. Влила розтоплене охолоджене масло, ще раз добре вимішала.

Дно і стінки роз’ємної форми (22-24 см в діаметрі) змастити вершковим маслом, або ж як я, вистелити пергаментом. Висипати масу основи в форму, розподіляючи її по дну і стінках форми, добре притискаючи. Поставити форму в холодильник.

Далі готуємо начинку:

  • Молоко – 500 мл,
  • Рис – 120 г (в рецепті жасміновий або арборіо, в мене звичайний круглий),
  • Цукор – 4 ст. ложки (70 г),
  • Ванільний цукор – 2 ч. ложки,
  • Жовтки – 6 штук,
  • Масло вершкове – 80 г,
  • Родзинки світлі – 90 г,
  • Сіль – щіпка.

Молоко наливаємо в каструлю з товстим дном і ставимо на вогонь. Додаємо рис, цукор, ванільний цукор, сіль і помішуючи дерев’яною ложкою доводимо масу до кипіння і варимо на маленькому вогні доти, поки маса не загусне, а рідини лишиться стільки, щоб рис був лише покритий нею. В мене це зайняло 40 хвилин. Варимо помішуючи.

Жовтки я злегка збила міксером і продовжуючи збивати, додала 2 ст. ложки рисової маси. Потім додала ще трішки рисової маси і перемішала. Далі додаємо масло (можна розтопити), родзинки (промити і обсушити) і акуратно все перемішати.

Додаємо цю масу до основної рисової, добре перемішуємо. Ставимо на невеликий вогонь і постійно перемішуючи, прогріваємо, доводячи до кипіння, але не можна дати закипіти, бо звернеться!

По рецепту цю масу треба охолодити. Але я просто вилила її на основу і поставила в духовку на 20 хвилин (температура повинна бути 180°). Готову спечену основу треба охолодити.

Для верхнього шару нам потрібно:

  • Желе – 1 пачка (полуниця, смородина або журавлина), в мене було полуничне.
  • Полуниця – 250 г,
  • Бальзамічний оцет, перець свіжозмелений – чорний, рожевий або мікс.
  • М’ята свіжа – 1 пучок.

Готуємо желе за рецептом на упаковці, ставимо охолоджуватись.

Коли желе ще не застигло, але вже починає ледь-ледь тягнутись, наливаємо на основу 1/4 желе й ставимо в холодильник застигати.

М’яту дрібно ріжемо, викладаємо на застигле желе і заливаємо ще 1/4 желе.

Коли й цей шар желе схватився, викладаємо на нього порізану полуницю, (за рецептом її треба збризнути бальзамічним оцтом, в мене не було) і заливаємо рештою желе.

Ставимо в холодильник для повного охолодження.

Подавати торт можна одразу, як застигне желе, посипавши перцем і прикрасивши м’ятою. Або тримати в холодильнику до подачі.

Нехай вам смакує!

При приготуванні я трішки зменшила кількість цукру: на 30 г менше поклала до основи, і на 20 г менше до начинки.

Читайте нас в Google News

Фото в розрізі встигла зфотографувати залишки останнього шматочка.

Читайте також: Рецепт мокрого печива з йогуртом і шоколадом.

Джерело: Сімейні рецепти Марини Гармаш
Теги: полуницярецептсмачноготорт
Share8ShareSend

Пов'язані публікації

Ветеран з Тернопільщини створив бізнес із вирощування полуниці

Ветеран з Тернопільщини створив бізнес із вирощування полуниці

01.12.2025
Капустяник

Простий рецепт капустяника без тіста

28.11.2025
Завантажити ще
Ух радіо Ух радіо Ух радіо
Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля різдвяне Опілля різдвяне Опілля різдвяне
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • У новому документальному фільмі історія захисника з Тернопільщини (відео) 20.12.2025
  • Захисника Андрія Бойка з Тернопільщини нагороджено Золотим хрестом 20.12.2025
  • Аеророзвідники 44 артилерійської бригади знаходять ворога навіть в тилу 20.12.2025
  • Про черговий складний день розповіли захисники з Національної Гвардії України 20.12.2025
  • Мережа магазинів INSHOES оголошує старт зимового розпродажу 20.12.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua




  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.