Як поставлю на стіл цю закуску з сала, налітаємо всією сім’єю і за 5 хвилин потрібно вже діставати нову партію. За швидкістю поїдання їй немає рівних. Тому сало купую кілограмами і завжди тримаю про запас. Пише АgroTer.
А щоб така шалена закуска з сала не закінчилася несподівано, роблю відразу багато. Ніколи ще не пропало жодної крихти. Навпаки хочеться ще й ще, зовсім не набридає.
Нам знадобиться:
- Солоне сало – 250 г
- Кріп – 2 гілочки
- Часник – 2 зубчики
- Перець – за смаком
Покроковий рецепт приготування:
Для початку купую найкласичніше солоне сало. Як його правильно вибирати розповідати не буду. Кожен має свій метод.
Сало зачищаю від солі. Обов’язково зрізаю шкірку, незважаючи на те, що іноді вона буває дуже ніжною та м’якою і їсти сало разом із нею одне суцільне задоволення. Але саме тут шкірка не в тему.
Нарізаю на шматочки. Можна на великі, це не має значення. І далі пропускаю сало через м’ясорубку. Якщо не ліньки, то двічі. Тоді прокручена маса виходить невимовно ніжною та однорідною. Прямо як домашнє якісне масло, яке трохи зігрілося.
Потім додаю в прокручене сало дуже дрібно нарубаний кріп і часник видавлений пресом. Все ретельно перемішую.
І ось що дуже важливо – не можна прокручувати кріп разом із салом у м’ясорубці. Знаєте, що може вийти? Думаю, знаєте. А якщо ні, то попереджаю – все стане зеленим. У мене дружина одного разу, дуже давно, через недосвідченість, перекрутила рибний фарш з кропом. Загалом ми їли зелені котлети. Смак то, звичайно, не змінився, але колір… Скільки років минуло, а ми всі згадуємо і сміємося.
По суті, майже все готово. Але в мене, як завжди, свій підхід до подачі. Вічно щось нестандартне у голові крутиться. Та й додати ще один інгредієнт не завадить. Це перець. І для різноманітності я роблю два варіанти.
Два варіанти подачі
Ось що я вигадав. Ділю сало навпіл. В одну половину додаю звичайний мелений чорний перець. Це традиційніший варіант.
В іншу половину додаю солодку або гостру паприку. Це вже оригінальний варіант, так як паприка надає не тільки колір, але також і аромат, і трохи інший смак.
Який варіант мені подобається досі визначитися не можу. Напевно, і той, і інший. У мене особисто обидва заходять однаково круто. А ось який вам сподобатися, дізнатися було б дуже цікаво. Ось така намазка у мене виходить. І подаю я її неодмінно з чорним житнім сухариком та зі смачною стрілочкою зеленої цибулі.

Зберігати таку штучку у холодильнику можна досить довго. А ще довше, якщо заморозити. Нічого з нею не станеться. Зате як зручно – зробив більше і прибрав у морозилку. А коли знадобилося, ну гості там чи просто самому захотілося перекусити, дістав і нема проблем.
Читайте також: 12 найсмачніших намазок на бутерброди.
Обговорення