За легендою рецепт “Божевільного пирога” придумали в часи великої депресії у 30-х роках минулого століття. Просто неймовірно: без вершкового масла, яєць і молока виходить дивовижно смачний бісквіт – великий, пористий і шоколадний. Про це пише Агротер.
Інгредієнти:
3 скл. пшеничного борошна,
2 скл. цукру,
1 ч. л. солі,
2 ч. л. соди ( або 4 ч. л. розпушувача),
0.5 склянки какао-порошку,
0.5 склянки олії,
2 ст. л. оцту,
2 пакетики ванільного цукру,
2 склянки холодної кип’яченої води.
Спосіб приготування:
Борошно, цукор, сіль, соду і какао просіяти через сито і перемішати. Олію змішати з оцтом і водою. Змішати цю суміш з попередньою, збити все виделкою до однорідної маси.
Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці 40 – 50 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною паличкою.
Обговорення