• Останні
  • У тренді
горохляники

Простий рецепт ароматних та поживних горохляників

10.08.2024
Студентка  ЗУНУ Тетяна Когут у складі збірної України виборола «золото» на Балканському чемпіонаті з кросу

Студентка ЗУНУ Тетяна Когут у складі збірної України виборола «золото» на Балканському чемпіонаті з кросу

15.11.2025
У Монастириській громаді з’явився офіцер-рятувальник

У Монастириській громаді з’явився офіцер-рятувальник

15.11.2025
Тернопільщина на ReBuild Ukraine: нові партнерства зі США, Іспанією та Швецією

Тернопільщина на ReBuild Ukraine: нові партнерства зі США, Іспанією та Швецією

15.11.2025
Для чого потрібне сервісне обслуговування опалювальної техніки?

Для чого потрібне сервісне обслуговування опалювальної техніки?

15.11.2025
На площі Ринок у Тернополі жінка на червоному авто в’їхала в магазин

На площі Ринок у Тернополі жінка на червоному авто в’їхала в магазин

15.11.2025
В Україні почали приймати заявки на тисячу гривень “зимової підтримки”

В Україні почали приймати заявки на тисячу гривень “зимової підтримки”

15.11.2025
У Тернопільській громаді визначили переможців “Громадського бюджету-2026”

У Тернопільській громаді визначили переможців “Громадського бюджету-2026”

15.11.2025
Пісний капусняк

Як готували капусняк наші бабусі: традиційний пісний рецепт

15.11.2025
Кйокушінкаі карате Унія

Тернопільські каратисти вибороли нагороди на чемпіонаті України з Кйокушінкаі

15.11.2025
Кременець 1596 року

Розлучення в синагозі Кременця XVI століття: Історія, що вчить відпускати і жити далі

15.11.2025
Тернопільської обласна рада спільно з Радою ветеранів розвивають систему підтримки та вшанування захисників України

Тернопільської обласна рада спільно з Радою ветеранів розвивають систему підтримки та вшанування захисників України

15.11.2025
За крок до вироку: У Тернополі відбулися дебати у справі ветерана, який нібито вдарив муніципала

За крок до вироку: У Тернополі відбулися дебати у справі ветерана, який нібито вдарив муніципала

15.11.2025
Субота, 15 Листопада, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Простий рецепт ароматних та поживних горохляників

Опубліковано Вірослава Їжак
10.08.2024

Традиційна українська кухня багата на прості, але водночас ситні та смачні страви. Однією з таких є горохові оладки, або горохляники. Їх рецепт з цікавим та неочікуваним інгредієнтом пропонує ArgoTer.

горохляники
Ілюстративне фото з мережі

Це чудова альтернатива звичним млинчикам чи дерунам як на сніданок, так і на легкий обід або вечерю. Приготування цієї страви відрізняється швидкістю та простотою, а результат приємно здивує навіть вибагливих гурманів.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Пісний капусняк

Як готували капусняк наші бабусі: традиційний пісний рецепт

15.11.2025
Сочевиця з овочами

Рецепт пісної, але поживної сочевиці з овочами

13.11.2025

Горохляники насправді — це банальні оладки з гороху. Раніше були досить поширені, бо вважалися ситною й недорогою стравою. Готували їх дуже просто: горох розварювали, розтирали в пюре, додавали борошно, вимішували та смажили на добре розігрітій сковороді — на смальці або на олії. Подавали зі шкварками, товченим часником та сметаною. Якщо ж на дворі був піст, то горохляники їли з олією та смаженою цибулею.

Інгредієнти:

  • зелений горошок (свіжий або морожений) — 2 склянки
  • яйце — 1 шт.
  • борошно або панірувальні сухарі — 2 ст. л.
  • листочки м’яти — жменя
  • сіль, перець — до смаку
  • олія — для смаження
  • сметана або йогурт — для подачі

Спосіб приготування:

Горошок відварюємо хвилин п’ять у киплячій підсоленій воді. Коли горошок буде готовий, подрібнюємо його блендером або перекручуємо м’ясорубкою.

Додаємо яйце, дрібно посічену м’яту, борошно або панірувальні сухарі. Солимо, перчимо, добре вимішуємо.

Формуємо невеличкі котлетки та смажимо їх на добре розігрітій і змащеній олією пательні. Подаємо зі сметаною або натуральним йогуртом.

Спробуйте приготувати традиційну українську страву в новому авторському виконанні — і ви не пошкодуєте! Горохові оладки з м’ятою запам’ятаються вам приємним ароматом та оригінальним смаком.

Раніше ми писали оригінальний рецепт вінегрету незвичної форми з новим смаком.

Оригінальний рецепт вінегрету незвичної форми з новим смаком

Читайте нас в Google News
Теги: горохоладкирецептсмачнострави
Share18ShareSend

Пов'язані публікації

борщ з грибами

Пісний борщ з лісовими грибами

10.11.2025
підлива з м’ясом

Простий рецепт томатної підливи з м’ясом (відео)

04.11.2025
Завантажити ще
Ух радіо Ух радіо Ух радіо
Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Студентка ЗУНУ Тетяна Когут виборола «золото» на Балканському чемпіонаті з кросу 15.11.2025
  • Креатор-Буд став генеральним партнером RECOVERY CONSTRUCTION FORUM 4.0 15.11.2025
  • 16 листопада у Шляхтинцях на Тернопільщині презентують історії волонтерів 15.11.2025
  • Блaженніший Святослaв привітaв Бучaцький ліцей ім. Святого Йосaфaтa з річницею відновлення зaклaду 15.11.2025
  • Український бізнес донатить на FPV-дрони для ГУР 15.11.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua




  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.