Багато з нас зберігають незабутні спогади про смак рогаликів з дитинства. Можливо, ваша мама або бабуся готували ці смаколики, і ви насолоджувалися ними разом з чашкою чаю або молока. Але, на жаль, магазинні версії рогаликів надзвичайно далекі від тих хрустких і ароматних, які ми пам’ятаємо з минулих років.
Отже, якщо у вас є трішки часу, декілька простих інгредієнтів, та бажання знову насолоджуватися справжніми рогаликами з повидлом, то вам точно варто спробувати приготувати їх самостійно.
Інгредієнти:
200 г маргарину
200 г сметани (20% жирності)
2-3 ст. ложки цукру
350 г борошна
1/2 ч. ложки соди
150 г повидла
Пудра цукрова
Спосіб приготування:
- Розтопіть маргарин на водяній бані.
- Вилийте розтоплений маргарин в миску, додайте сметану і цукор, добре змішайте.
- Процідіть борошно, додайте соду та вимішайте з масою з маргарином і сметаною, щоб отримати рівномірне тісто.
- Заверніть тісто в поліетиленовий пакет і поставте в холодильник на 1 годину, щоб воно охолодилося.
- Розділіть охолоджене тісто на 6 рівних частин.
- Кожну частину розкатайте в круг товщиною близько 3 мм і розріжте на трикутники.
- На зовнішній край кожного трикутника розмістіть повидло та скрутіть в середину.
- Застеліть деко пергаментом, змастіть трохи олією і розташуйте рогалики на ньому.
- Випікайте при 180°C у розігрітій духовці протягом 30 хвилин.
Спробуйте цей рецепт, і ви відчуєте справжній смак дитинства в кожному солодкому рогалику з повидлом, які ви самостійно приготували.
Обговорення