Уряд запускає проєкт з навчання за державний кошт жінок професіям, в яких традиційно домінували чоловіки
Ігор Буцик впроваджує на Тернопільщині інновації для збереження традицій бджільництва
Гроші
Enigma: Музичний феномен 90-х
Світло.
На пішохідному переході у Тернополі маршрутний атобус збив 23-річного чоловіка
Сучасні методи кодування від алкоголізму
У Тернополі рятувальники звільнили жінку, яка потрапила під вантажівку
У Тернополі молитовно вшанували День Гідності та Свободи
Плануємо тривалу поїздку на автобусі: поради досвідчених пасажирів

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Слід пам’ятати, що будь-які розрізані фрукти та ягоди псуються дуже швидко, і в них починають швидко розмножуватися бактерії. Тому, якщо ви розрізали кавун, не залишайте його в теплі. Плід слід помістити на тарілку зрізом донизу та обмотати харчовою плівкою разом із тарілкою. Також з холодильника слід прибрати продукти із сильними запахами, щоб кавун не просочився цими ароматами, інформує Ukr.Media.

Оптимальною для зберігання є температура 2-5 градусів при вологості 70-85%. Розрізаний кавун довго зберігати не можна. Термін зберігання стиглої ягоди — до 2 діб (до 48 годин) у холодильнику при температурі 3-5 °C.

Як не можна зберігати розрізаний кавун

  • Не можна зберігати розрізаний кавун на столі в очікуванні, що хтось з’їсть шматочок.
  • У жодному разі не ставте кавун на вікно, де є сонячне проміння, він дуже швидко прокисне і зіпсується.
  • Не можна ставити розрізаний кавун, без плівки в холодильник. Він висохне, і в нього можуть потрапити сторонні речовини.
  • Не можна зберігати кавун довго. Будь-які розрізані фрукти та ягоди псуються дуже швидко, у них починають швидко розмножуватися бактерії.

Важливо! Перед розрізанням кавун потрібно добре помити, з милом, ретельно обполоснути водою. Незважаючи на те, що шкірку ми не їмо, з неї на м’якуш можуть потрапляти шкідливі або отруйні речовини, коли ми ріжемо кавун ножем. Дуже небезпечно не мити кавун перед їжею.

Чи можна нерозрізані кавуни зберігати протягом кількох місяців?

У холодильнику або льоху плоди можуть зберігатися протягом 3-4 місяців, у квартирі — близько 2 місяців.

Для тривалого зберігання більше підходять плоди з пізніми термінами дозрівання. Особливість пізніх різновидів у тому, що процес хімічного синтезу цукрів у них відбувається повільніше, а тому розпад хімічних зв’язків потребує більше часу. Такі сорти можуть зберігати смак та пружність до 5 місяців.

Вогкість та висока температура сприяють процесу гниття. Для того, щоб кавун якомога довше залишався свіжим та смачним, рекомендується зберігати його у підвішеному стані окремо від інших культур.

Чи можна кавун заморозити?

Кавун, розрізаний на шматочки, можна зберігати в морозильній камері. Для цього рекомендується видалити кірку, розрізати м’якуш на рівномірні дрібні частини і викласти на плоску поверхню в один шар (наприклад, на піднос або деко) і заморозити в камері. Після цього заморожені шматочки плода потрібно перекласти по контейнерах або зіп пакетах. Зберігати їх можна до наступного врожаю.

Кавуни також можна квасити та солити, але смак м’якоті за таких способів зберігання зміниться.

Пов'язані публікації

Обговорення