• Останні
  • У тренді
На Тернопільщині виготовляють сидри, вина та кальвадоси

На Тернопільщині виготовляють сидри, вина та кальвадоси

25.04.2023
Nissan Navara для виконaння бойових зaвдaнь отримaлa 105-тa бригaдa ТРО, – Сергій Нaдaл

Nissan Navara для виконaння бойових зaвдaнь отримaлa 105-тa бригaдa ТРО, – Сергій Нaдaл

04.09.2025
Збаразька громада презентувала свою діяльність у Європейському парламенті

Збаразька громада презентувала свою діяльність у Європейському парламенті

04.09.2025
Наталія Курник: Мистецтво створювати натуральну красу

Наталія Курник: Мистецтво створювати натуральну красу

04.09.2025
У Тернополі затримали 22-річного крадія електроінструментів

У Тернополі затримали 22-річного крадія електроінструментів

04.09.2025
На Тернопільщині від початку 2025 року поліція розшукала 165 зниклих дітей

На Тернопільщині від початку 2025 року поліція розшукала 165 зниклих дітей

04.09.2025
Кривава різанина у Почаєві: смерть 54-річного мешканця Лановецької громади настала в результаті ударів в різні частини тіла

Різанина у Тернополі: на Тарнавського неповнолітній накинувся з ножем на сусіда

04.09.2025
У Підгайцях чоловік проломив братові голову шматком шиферу

У Підгайцях чоловік проломив братові голову шматком шиферу

03.09.2025
Monobank

Зняття готівки з картки Monobank: що важливо знати

03.09.2025
Тернополянинa підозрюють в отримaнні 10 000 долaрів США зa вплив нa прикордонників

Тернополянинa підозрюють в отримaнні 10 000 долaрів США зa вплив нa прикордонників

03.09.2025
На Тернопільщині висохла ще одна річка

На Тернопільщині висохла ще одна річка

03.09.2025
5 днів тиші, підтримки та віднови для ветеранів і їхніх родин під час ретриту Карітасу Тернопіль

5 днів тиші, підтримки та віднови для ветеранів і їхніх родин під час ретриту Карітасу Тернопіль

03.09.2025
Наскільки відрізняються зарплати в Україні та Польщі

Тернополянин ошукав іноземку на 37 тисяч євро

03.09.2025
Четвер, 4 Вересня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

На Тернопільщині виготовляють сидри, вина та кальвадоси

Опубліковано Газета Місто
25.04.2023

Важливим напрямком переробки продукції садівництва та ягідництва є виробництво плодово-ягідних напоїв. Україна споконвіків славилася своїми плодово-ягідними винами, фруктовими дистилятами, медовими напоями тощо. Але в певний момент вони втратили свою популярність… Проте нині все більше виробників прагне відновлювати втрачені звичаї виробництва цих напоїв. Так, засновник ТМ «Швейків» Андрій Закревський вирішив виготовляти якісні натуральні сидри та дистиляти, відроджуючи на Тернопільщині сади та виноградники. Що важливо, для виготовлення напоїв ТМ «Швейків» використовуються лише місцеві плоди та ягоди, вирощені у власному саду, йдеться в матеріалі видання «Напої. Технології та Інновації».

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Monbar

Український бренд Monbar відроджує закарпатський сидр за давнім рецептом

17.06.2025
далеко від відомих виноробних районів

Як “сільське шампанське” з Гусятина підкорило Україну

23.02.2025

– Ми почали робити яблучний сидр із місцевих яблук саме для того, щоб навчитися виготовляти вино. Спочатку для створення сидрів використовували яблука, які вже росли в нашому саду, але 8 років тому ми вирішили самі закласти сад, ягідник і виноградник з потрібними нам сортами. Тому відтепер у наших сидрах усе більше «нових» яблук, – розповідає Андрій Закревський. – Окрім того, Юрій Гусарук навчив нас робити справжнє смородинове вино – густе, яскраве та смачне. Тому, крім сидрів і кальвадосу, зараз ми виготовляємо ще й смородинову «Ягодівку». Водночас зі збільшенням урожайності винограду збільшується і кількість виноградного вина.

За словами засновника компанії, з усього асортименту вина та сидру, яке не вдається вчасно продати, у компанії виготовляють дистиляти – кальвадос, унікальний смородиновий дистилят і грапу. Продукцію ТМ «Швейків» переважно реалізують на дегустаціях, тематичних заходах, а також у деяких ресторанах.

Наразі загальна площа насаджень компанії «Швейків» становить 23 гектари, з яких на 13 гектарах уже ростуть сади та виноградники. На решті ділянки невдовзі висадять виноград.

Раніше на підприємстві експериментували з сортами плодових культур для виготовлення напоїв, але Андрій Закревський каже, що час експериментів закінчився. Тому там наразі викорчовують деякі насадження та зменшують кількість сортів. Адже дерева тих сортів, яким не підійшли ґрунтово-кліматичні умови Тернопільщині, обробляти значно складніше і до того ж вони спричиняють розвиток різних захворювань.

– Тому ми залишили приблизно 12 сортів яблук, три сорти груші, два сорти сливи, п’ять сортів винограду, а також по одному сорту вишні та смородини. Саме їх плануємо висаджувати надалі, – розповідає засновник ТМ «Швейків».

Андрій ЗАКРЕВСЬКИЙ

СИДР ТМ «ШВЕЙКІВ»: КОРОТКО ПРО ТЕХНОЛОГІЮ ВИГОТОВЛЕННЯ

Будь-який напій починається з якісної сировини. Й у випадку сидрів важливо не лише підібрати правильні сорти та їх співвідношення, але й виростити якісні яблука та груші. У ТМ «Швейків» керуються правилом, що для сидру можна брати лише свіжі яблука, зірвані та без будь-яких пошкоджень. Водночас у будь-якому випадку не допускають «падалок», адже биті чи придавлені плоди дають неприємний присмак.

Яблучний сік у компанії «Швейків» не розбавляють і не додають до нього цукру. Рецептуру напою спільно розробляють Андрій Закревський та його партнер Володимир Безущак. Повторити його смак неможливо, адже суміш сортів і технологія щоразу добираються індивідуально.

– Загалом у нас немає якогось спеціального рецепту чи технології виготовлення сидру чи вина, тому ми без проблем можемо робити з них дистиляти. Тут важлива лише робота садівника, який максимально якісно доглядає за деревами, а також майстерність винороба, який слідкує за напоями та вчасно проводить операції з ними. Йдеться, зокрема, про правильний збір урожаю, подрібнення, мацерацію, віджим, декантацію, повторну декантацію… Насправді відбувається не так багато операцій, але кожного разу ми отримуємо зовсім інший результат. І скільки ж багато праці треба віддати, щоб цей результат щоразу ставав кращим! – каже Андрій Закревський. – Я вітаю та підтримую кожного винороба, який не дав винограду чи яблуку зіпсуватися, а також кожного садівника, який висадив сад, а не сою. Я впевнений, що немає кращих сортів яблук чи винограду для сидру та вина, ніж ті, які вам сподобалися і які ви приручили!

Якщо коротко описувати технологію виготовлення сидру у компанії «Швейків», то насамперед яблука збирають, перетирають, і вони бродять (що важливо!) на диких дріжджах. Через декілька днів відбувається процес віджиму на пресі, після чого молодий сидр розливаємо у діжки під гідрозатвором. Потім він знімається з осаду і декантується.

– Раніше ми робили все вручну, тепер цей процес дещо механізували, – розповідає Андрій Закревський. – Ми використовуємо технологію дубових чипсів у пластикових діжках. Дубові діжки теж використовуємо, наповнюючи їх сидром, але лише тоді, коли витримуємо там кальвадос.

Читайте нас в Google News
Джерело: techhorticulture.com
Теги: Андрій ЗакревськийвинокальвадоссидрШвейкiв
Share10ShareSend

Пов'язані публікації

вино буле сухе

Чому біле сухе вино таке популярне: головні причини

10.12.2024
Замість відпустки на вічний спочинок повернувся до Великогаївської громади захисник Андрій Закревський

Замість відпустки на вічний спочинок повернувся до Великогаївської громади захисник Андрій Закревський

03.02.2024
Завантажити ще
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50%

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua



  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.