Паста з білими грибами – це хороша італійська класика. Чудовий смак цієї страви обумовлений, перш за все, смаком і ароматом білих грибів. Замінити їх на інші гриби, звичайно, можна, але вийде вже зовсім не той смак. І якщо ви самі не встигли запастися грибами на зиму, то зараз цей продукт можна купити в більшості супермаркетів. У цьому рецепті можна додати свіжу нотку, як правило, така паста подається із зеленню петрушки.
Інградієнти:
суха паста 200 г.
смажені білі гриби 90 г.
вершкове масло 40 г.
олія обсмаженого лісового горіха 7 г.
лісовий горіх 15 г.
твердий сир 25 г.
концентрат білих грибів 3 г.
чебрець 1 г.
петрушка 5 г.
Приготування:
У підсолену воду додаємо пасту. Окремо на сковороді розігріваємо білі гриби, раніше отриманий концентрат, вершкове масло, горіхову олію. Додаємо до суміші столову ложку води з-під пасти.
Коли макаронні вироби будуть у стані аль-денте, але дещо сирі, перекладаємо їх до грибів. Додаємо чебрець та тушкуємо ще 1–2 хвилини. За необхідності додаємо воду чи бульйон.
Коли паста буде майже готова, знімаємо сковороду з вогню. Додаємо подрібнений у пудру пармезан та добряче збиваємо пасту на сковороді. Обов’язково красиво підкидаючи суміш, ніби в кулінарних відео.
Коли пармезан розчиниться й отримаємо шовковистий соус, викладаємо все на тарілку. Посипаємо петрушкою та обсмаженим лісовим горіхом. Відразу подаємо до столу.
Обговорення