Приготувати соковиту буженину до святкового столу дуже просто. Головний секрет – це маринад і правильне запікання.
Інгредієнти:
Свинина (ошийок) -1 кг
Соєвий соус – 4 ст л
Вода – 100 мл
Цукор коричневий – 1,5 ч л
Сіль – 1,5 ч л
Сік половини лимона
Часник – 2-3 зубці
Прованські трави – 1 ст л
Коріандр – 1 ч л
Мускатний горіх – 0, 25 ч л
Свинину помийте та обсушіть паперовим рушником. Зробіть невеличкі надрізи ножем і нашпигуйте часником.
У мисці з’єднайте усі компоненти для маринаду. Перемішайте.
Свинину поставте в пакет для запікання, вилийте туди ж маринад. Зав’яжіть пакет і акуратно розподіліть маринад.
Можна залишити м’ясо в маринаді на кілька годин в холодильнику. Так м’ясо вдається ніжнішим. Якщо цього часу у вас немає – запікайте одразу.
Розігрійте духовку до 180 С. Запікайте м’ясо приблизно 1,5 години, час від часу перевертаючи пакет з боку на бік.
Коли пройшло 1,5 години, акуратно розріжте пакет, щоб буженина підрум’янилася. Запікайте ще 10 хвилин до утворення скоринки.
Щоби перевірити готовність проколіть м’ясо дерев’яною шпажкою чи ножем – з місця надрізу має виділитися прозора рідина. Буженина готова.
Перекладіть м’ясо на тарілку і наріжте порційними шматками.
Обговорення