Пропонуємо рецепт маринованих помідорів, які, звичайно, не замінять смаку свіжих, але у невеликій кількості зроблять смачною найпростішу вечерю.
Приготування займе трохи часу, але докладені зусилля виправдають і перевершать ваші очікування. Головна вимога – обрати стиглі помідори без твердої шкірки. Можна маринувати як червоні, так жовті чи рожеві помідори.
Інгредієнти:
- Помідори – 2,2 кг
- Кріп – 3-6 суцвіть
- Петрушка – пучок
- Чорний перець
- Лавровий лист
- Гвоздика
Маринад:
- Цукор – 3 ст. ложки
- Сіль – 2 ст. ложки
- Оцет 9% – 100 мл
Помідори помийте. Помийте та підготуйте три літрові банки.
На дно кожної банки викладіть суцвіття кропу, гілочку петрушки, 8 горошин чорного перцю, лавровий листок, одну гвоздику. Накладіть помідори в банки.
Приготуйте маринад. Налийте в каструлю воду, всипте цукор, сіль. Варити дві хвилини, помішуючи, додати 100 мл 9% оцту.
Охолодіть маринад і лише потім налийте у банки. Ви можете використовувати банки на закрутку або зі звичайними кришками.
Поставте банки у каструлю з водою, щоби вода покривала половину банки. Накрийте банки кришками, але не закручуйте. Доведіть воду до кипіння і дайте консервації простерилізуватися 7-8 хвилин. Дістаньте банки з води, закрутіть або закрийте, переверніть банки догори дриґом і поставте на кришки. Це роблять для того, щоби впевнитися у герметичності закрученої кришки.
Якщо з перевернутої банки витече рідина або під кришкою будуть бульбашки, значить, банка закрита нещільно. У банку проникатиме повітря, і консервація псуватиметься.
Якщо знайшли такий недолік – простерилізуйте і закрийте банку повторно.
Закручені банки залишають перевернутими на ніч. Після цього віднесіть банки в комору, підвал або шафку, де мариновані помідори чекатимуть зими.