У сезон грибів обов’язково потрібно приготувати ікру з грибів. Її можна намащувати та хліб або готувати з неї пиріжки. Спробуйте приготувати таку закуску й ви не пошкодуєте.
Інградієнти:
Лісові гриби — 2000 грамів;
Цибуля — 3 шт.;
Морква — 3 шт.;
Олія — 45 мл.;
Сіль — 60 грамів;
Перець мелений — 7 грамів;
Оцет — 45 мл.
Покроковий рецепт:
Гриби потрібно очистити та ретельно промити.
Варіть гриби протягом 60 хвилин. Під час приготування не забувайте знімати піну.
Натріть моркву та обсмажте на пательні.
Наріжте цибулю квадратиками та обсмажте на пательні.
Злийте воду з грибів.
Перекрутіть всі інгредієнти через м’ясорубку.
Протушкуйте суміш на повільному вогні протягом години, постійно перемішуючи.
Наприкінці приготування додайте спеції та оцет.
Готову ікру щільно складіть у стерильні банки, налийте по 15 мл. киплячої олії у кожну банку та закрийте кришками.