- кефір 250 мл
- яйце куряче 1 штука
- цукор 5 ст. ложок
- сіль 1 \ 3
- сода 0.5 ч. ложки
- масло рослинне 3 ст. ложки
- борошно 3 склянки
- цукрова пудра 2 ст. ложки
Процес приготування:
Кефір, яйце, цукор і сіль ретельно перемішуємо.
В отриману масу висипаємо соду і 3 ст.л. рослинної олії.
Потім всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто.
Тісто має вийти гладким, отлипать від рук.
Ділимо тісто на 2-3 частини, кожну розгортаємо в пласт товщиною близько 1 см.
Склянкою вирізаємо з тіста кола, всередині кожного кола робимо виїмку за допомогою чарки.
Залишки тіста повторно використовуємо для приготування пончиків.
На розпечену сковороду вилити досить багато масла, щоб в сковороді його було близько 1 сантиметра.
Викладаємо в розпечене масло пончики і смажимо з двох сторін на середньому вогні до рум’яної скоринки.
Гарячі пончики присипаємо цукровою пудрою.
Обговорення