Мікробіологи факультету проблем харчування та харчових досліджень Університету Редінга провели групу експериментів, які доводять: помірне вживання шампанського зміцнює пам’ять.
Згідно з дослідженням, феноли, що містяться в шампанському, це органічні сполуки, які активно взаємодіють з багатьма групами білків в корі головного мозку, та можуть бути залученими в процеси збереження інформації.
Особливо велика роль цих фенолів у функціонуванні нашої просторової пам’яті (здатності орієнтуватися в просторі і запам’ятовувати розташування предметів, людей і фізичних стимулів). З віком білки відмирають, а їхня активність знижується. Як з’ясували вчені, феноли здатні ефективно перешкоджати цим процесам.
Тобто можна вважати, що регулярне вживання шампанського може бути профілактикою, яка здатна запобігти розвитку вікових порушень пам’яті і когнітивних процесів.
Також вчені Університету Редінга довели, що вживання шампанського позитивно впливає на роботу серця і кровообіг, знижуючи ризик інфарктів і серцево-судинних захворювань.
При цьому науковці підкреслюють, що мова йде виключно про помірковане вживання шампанського.
Обговорення