• Останні
  • У тренді

7-різдвяних коктейлів для свята у затишній компанії

25.12.2021
З понеділка на Тернопільщині хуртовина і мороз

На Різдво на Тернопільщині очікують сильний мороз до –12°

24.12.2025
Леся Голояд

Ексдепутатка Зборівської міської ради увійшла до складу Національної ради з питань молоді при Кабміні

24.12.2025
родина Гребеняків

Родина з Тернополя створила різдвяну гру «Вертеп»

24.12.2025
одружитися з тернополянкою

Кохання без кордонів: іспанець подолав тисячі кілометрів, щоб одружитися у Тернополі

24.12.2025
25 грудня

Графік відключення світла в Тернополі та області на Різдво, 25 грудня

24.12.2025
виготовлення традиційного різдвяного «павука»

У Тернополі пораненим військовим провели майстер-клас з виготовлення різдвяного «павука»

24.12.2025
Надвечір’я Різдва Христового. Пряма трансляція зі Свято-Михайлівського Золотоверхого собору

Надвечір’я Різдва Христового. Пряма трансляція зі Свято-Михайлівського Золотоверхого собору

24.12.2025
У Тернополі презентують унікальний філателістичний довідник про видатних земляків

У Тернополі презентують унікальний філателістичний довідник про видатних земляків

24.12.2025
Надал

Міський голова Тернополя Сергій Надал вітає тернополян з Різдвом Христовим

24.12.2025
24 грудня відзначають Святвечір

24 грудня – Святвечір: прикмети, заборони і народна мудрість

24.12.2025
транслюватимуть різдвяні богослужіння

Різдвяні богослужіння транслюватимуть на Суспільному 24 та 25 грудня

24.12.2025
Маково-кокосовий сирник з персиками

Маково-кокосовий сирник з персиками: рецепт до свят

24.12.2025
Четвер, 25 Грудня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

7-різдвяних коктейлів для свята у затишній компанії

Опубліковано Оксана Горобець
25.12.2021

Козаки у походах пили тепле пиво, а у Європі традиція приготування “різдвяного пива” жива досі.

Тепле пиво найбільш традиційний напій під час Різдва у Європі. Україна також має давню традицію споживання пива саме теплим. Зокрема, тепле пиво пили українські козаки у довгих походах. Тоді вважалося, що саме підігріте пиво дає сили. Гаряче пиво використовували як ліки проти кашлю і болю в горлі, причому, дуже ефективні. До нашого часу дійшов цікавий рецепт. У гаряче темне пиво додають чверть чайної ложки солі і таку ж кількість перцю. Такий напій, на переконання наших пращурів, сприяє глибокому сну та пришвидшує лікування.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

«Опілля» створило передчуття свята, яке вже можна посмакувати

«Опілля» створило передчуття свята, яке вже можна посмакувати

17.11.2025
До зимових свят тернопільськa пивовaрня «Опілля» приготувaлa сезонну новинку

До зимових свят тернопільськa пивовaрня «Опілля» приготувaлa сезонну новинку

16.11.2025

Традиція частуватися гарячим пивом поступово набуває дедалі більшої кількості прихильників, особливо у зимовий період.

Для того щоб приготувати дійсно смачний і корисний напій, недостатньо просто нагріти звичайне пиво. Гаряче пиво, яке називається “пивним глінтвейном”, готується за спеціальною рецептурою. До вашої уваги кільки вдалих рецептів гарячого пива.

Для приготування особливо смачного напою рекомендуємо обрати пиво “Опілля Різдвяне”. Це особлива лімітована серія темного лагеру з додаванням прянощів, котре вариться виключно у період різдвяних свят. “Опілля Різдвяне” можна звичайно пити і без нагрівання. Адже це пиво саме по собі святкове. Має приємні солодкі нотки та легкий аромат кориці. Проте можна приготувати і особливий напій, який буде унікальний конкретно для Вашого свята.

Класичний рецепт гарячого пива

1 літр “Опілля Різдвяне”, 1–2 ст. ложки цукру, 3–4 бутони гвоздики, дрібка кориці, 3 жовтки, 1 лимон.

Закип’ятити в посудині пиво разом з корицею, гвоздикою і цедрою одного лимона. Розтерти яєчні жовтки з цукром до утворення піни і влити їх в каструлю з киплячим пивом. Зменшити вогонь, постійно помішувати, поки суміш загусне. Дуже важливо, щоб гаряче пиво знову не закипіло, інакше жовтки зваряться. Загустілий напій зняти з плити і розлити у великі склянки.

Різдвяний пивний глінтвейн

300 мл “Опілля Різдвяне”, дрібка меленого імбиру, 0,5 ч. ложки меленого кардамону, 0,25 ч. ложки меленої кориці, мед.Пиво підігріти, змішати зі спеціями. Ще раз підігріти, але не доводити до кипіння. Коли злегка охолоне, додати мед і можна подавати на стіл. До такого напою добре пасуватиме трохи шоколаду або фрукти.

Особливе різдвяне пиво

1 літр  “Опілля Різдвяне”, 100 г цукру, 250 мл води, 1,5 ст. ложки борошна (без чубка), 250 мл молока, 1 яйце, цедра лимона, сіль. Цукор і прянощі варити у воді 5 хв, влити пиво, закип’ятити і додати збиті в молоці борошно і яйце. Проварити до загустіння. Дати трохи охолонути і подавати на стіл.

Пивний грог

1 літр “Опілля Різдвяне”, 3 ложки цукру, цедра з лимона. Пиво нагріти з цукром і лимонною цедрою. Налити у склянки із зацукрованим краєм (верхній край склянки занурити на 0,5 см спочатку у пиво, потім – у цукор). Таке пиво підійде навіть для романтичної вечері з коханою людиною.

Пивний пунш

1 літр “Опілля Різдвяне”, 25 мл цукрового сиропу, 1 білок, 2 жовтки, тертий мускатний горіх. Білок збити у піну, додати цукровий сироп і мускатний горіх. Не припиняючи збивання, додати жовтки. Пиво нагріти приблизно до 70 °С, додати яєчну суміш, безперервно помішуючи. Щойно утвориться піна, зняти з вогню і розлити напій.

«Гжанець»

1 літр “Опілля Різдвяне”, 1 ст. ложка меду, 2 ст. ложки малинового соку, по дрібці сушеного меленого імбиру і кориці. У каструлю влити пиво, малиновий сік, додати спеції і мед. Варити на слабкому вогні, не доводити до кипіння кілька хвилин і можна подавати на стіл.

Цитрусове «святкове»

1 літр “Опілля Різдвяне”, 0,5 скл. апельсинового соку, 1 паличка кориці, 2 бутони гвоздики, 1 ст. ложка меду, по скибці лимона, апельсина та яблука. У каструлі змішати пиво, сік, спеції, мед, додати фрукти. Нагріти на слабкому вогні, не доводячи до кипіння. Дістати спеції, налити у келихи і можна смакувати. Цей рецепт особливо подобається жіночій половині людства.

Читайте нас в Google News

Тож різдвяні свята – це добрий час, щоб спробувати поексперементувати з новими смаками і “Опілля Різдвяне” стане у пригоді на шляху відкриття нових задоволень.Є лише одне застереження. Пиво потрібно споживати з розумом і у помірних кількостях. Веселих свят та веселого настрою.

Теги: опілляпиво
Share7ShareSend

Пов'язані публікації

пиво на розлив

Як зберігається пиво на розлив: простими словами про те, чому воно залишається свіжим

05.11.2025
«Опілля» дарує масштабні знижки в Тернополі

«Опілля» дарує масштабні знижки в Тернополі

01.11.2025
Завантажити ще
Ух радіо Ух радіо Ух радіо
Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля різдвяне Опілля різдвяне Опілля різдвяне
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • У Тернополі презентують унікальний філателістичний довідник 24.12.2025
  • Нацгвардійці провели урок мужності для учнів Лозівської школи 24.12.2025
  • Державна допомога на зиму: українці можуть використати 1000 гривень на оплату газових послуг у багатоквартирних будинках 24.12.2025
  • 105 окрема бригада територіальної оборони ЗСУ продемонструвала свіжі кадри знищення ворога 24.12.2025
  • 100 SECRET BOXів із дронами для ГУР: потужна кампанія «Смачно, бо на дрони!» фінішувала 23.12.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua




  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.