Юний борець з Тернопільщини здобув II місце на чемпіонаті України з фрі-файту
В одному з міст заборонили московський патріархат до кінця війни
Близько двох десятків спікерів візьмуть участь в цьогорічному Західноукраїнському Форумі Партнерства
Вбивцю-втікача затримали на Тернопільщині
Тернополянка знайшла у хлібі небезпечну для життя річ
Тернопільська бригада просить допомогти коштами на спорудження пам’ятної стели загиблим Героям
У підвалі з написом “Укриття” у Тернополі зі стелі тече вода
Комуністичний режим намагався знищити всі сліди Голодомору, але завдяки архівам СБУ нас чекають нові значущі знахідки, – директор архіву

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Сьогодні розповімо про те, як приготувати ліниві вареники. Цю страва легко і швидко можна приготувати навіть на сніданок. А найбільше в цьому рецепті подобається те, що вареники виходять неймовірно смачними, ніжними та саме сирними, оскільки борошна в них набагато менше, ніж у лінивих вареників, приготованих звичайним способом.

Рекомендуємо до приготування, вам сподобається!

Інгредієнти:

  • Сир (сухий) — 400 грамів;
  • Яйця — 2 шт;
  • Борошно — 5-6 ст. ложок;
  • Сіль або цукор — за смаком;
  • Вершкове масло — для змазування;

Приготування ледачих вареників

Для цих вареників сир краще використовувати сухий. Тоді й борошна не багато треба буде додавати, щоб вареники вийшли більш ніжними та смачними.

Якщо сир вологий, потрібно розмістити його в марлю і добре віджати всю зайву вологу. Потім в миску до сиру додаємо яйця, сіль або цукор за смаком.

Добре перемішуємо і поступово додаємо борошно, у два, три прийоми.

Знову перемішуємо, тісто виходить не як на звичайні ліниві вареники. Це і добре, ні руки, ні стіл бруднити не потрібно. Половину приготованого тіста викладаємо на плоску тарілку і розподіляємо його з допомогою ложки по всьому її діаметру висотою приблизно 2 см.

Далі з допомогою виделки (яку вмочуємо в киплячій воді з каструлі) викладаємо по шматочках тісто в киплячу підсолену воду.

Щоб вареник добре відставав від вилки, кожен раз опускаємо її у воду. Таким чином за пару хвилин всі вареники в каструлі.

Як тільки вода з варениками закипає, відразу зменшуємо вогонь і варимо близько 1 хвилини. Готові вареники виймаємо, додаємо до них вершкове масло і подаємо на стіл. За бажанням можна додати сметани або джем.

Смачного!

Пов'язані публікації

Обговорення