Картопля у вершково-сирному соусі
Інградієнти:
Картопля, дрібна 700 г – 6 шт.
Бекон, нарізаний тонкою соломкою – 100 г
Цибулина, дрібно нарізана – 1 шт.
Оливкова олія – 50 мл
Сухе біле вино – 125 мл
Вершки – 100 мл
Сир (моцарела, сулугуні) – 150 г
Чебрець, розмарин (опціонально), для прикраси
Приготування:
Цибулю і бекон обсмажуємо в оливковій олії на маленькому вогні, близько 10 хвилин. Потім вливаємо вино, і чекаємо поки воно вбереться (2-3 хвилини), Вливаємо вершки, додаємо тертий сир, доводимо до кипіння і через хвилину знімаємо з вогню.
Картоплю(дрібну) чистимо, солимо, змащуємо краплею олії і запікаємо – 15 хвилин до готовності, на макимумі духовки, додаємо спеції за смаком.
Картоплю викладаємо в соус і зразу ж подаємо!
Картопля-гармошка з сирній скоринці
Інградієнти: 5 великих картоплин, 100 гр тертого пармезану, 3 зубця часнику пропушених крізь прес, італійські трави, сіль, чайна ложка меленої паприки, оливкова олія для змащування.
В картопля зробити глибокі надрізи як на фото, змастити олією, в глибокій мисці змішати пармезан, сіль, часник, трави, та паприку, Обваляти картоплю в сирній паніровці та запіікати до готовності при температурі 180-200С.
Ароматне запечене картопляне пюре
Ні для кого не секрет, що із залишків картопляного пюре можна приготувати смачний і красивий гарнір.
Готове остигле картопляне пюре змішати з
– подрібненою зеленню петрушки або кропу
– тертим часником (чуть-чуть, лише для аромату)
або готової приправою для картопляного пюре
– тертим сиром сир Пармезан або Грана Падана + яєчний білок (1 шт. на 1 кг.пюре).
Підготовлене пюре викласти в кондитерський мішок з зубчастої насадкою і відсадити на деко змащене олією або посипане тертими сухарями.
Запекти в духовці до золотистого кольору.
Смачного!
Обговорення