Оригінальний рецепт пікантної маринованої капусти, яка формою і кольором схожа на пелюстки троянд. Її так і називають – “Пелюстка”.
Інгредієнти:
- Капуста – 1,5 кг
- Буряк – 1 шт
- Морква – 2 шт
- Часник – 6 зубців
Маринад:
- Вода – 1,5 л
- Оцет 9% – 150 мл
- Цукор – 150 г
- Сіль – 2 ст. л
- Лавровий лист – 3-4 шт
- Перець чорний горошком – 6 шт
З капусти вирізати качан і розрізати на чотири частини. Нарізати шматочками, схожими на трикутники і квадрати.
Моркву і буряк почистити, порізати брусочками.
Часник нарізати на тоненькі пластини.
Усі овочі викласти шарами у трилітрову банку.
Для маринаду вкинути усі інгредієнти, окрім оцту, у воду, довести до кипіння і відставити. Додати оцет і перемішати.
Вистиглий маринад заливаємо в банку з овочами. Зверху додатково влити 2 ст. л олії.
Банку закрити кришкою і залишаємо в сухому, темному місці при кімнатній температурі на 3-5 днів.
Після цього капуста пелюстками готова. Її зберігають в холодильнику.