• Останні
  • У тренді
Буряк на зиму

Як смачно і просто заготовляти буряк на зиму

01.09.2025
На Тернопільщині ремонтують міст у Чернихівцях: новий міст витримає до 100 тонн

На Тернопільщині ремонтують міст у Чернихівцях: новий міст витримає до 100 тонн

01.09.2025
Західноукраїнський національний університет урочисто привітав першокурсників із Днем знань

Західноукраїнський національний університет урочисто привітав першокурсників із Днем знань

01.09.2025
У Тернопільському кооперативному коледжі військові привітали студентів з початком навчального року

У Тернопільському кооперативному коледжі військові привітали студентів з початком навчального року

01.09.2025
боґрач

Кухар з Харкова готує боґрач для закарпатських штурмовиків

01.09.2025
малосольні огірки

Швидкі малосольні огірки з сухим маринадом без води

01.09.2025
Агрон

ФК «Агрон» з Великогаївської громади вп’яте здобув Кубок Тернопільщини

01.09.2025
Євгену Лаціку

Заслужений артист України Євген Лацік став доцентом ТНПУ

01.09.2025
Олексієм Міловановим

Борщівська громада оголосила жалобу за загиблим воїном Олексієм Міловановим

01.09.2025
Показали фото ймовірного вбивці політика і нардепа Андрія Парубія

Показали фото ймовірного вбивці політика і нардепа Андрія Парубія

01.09.2025
Тернопільський педагогічний університет посвятив у студенти понад 2000 першокурсників

Тернопільський педагогічний університет посвятив у студенти понад 2000 першокурсників

01.09.2025
Залужний

Кого б українці обрали президентом, якби вибори були сьогодні (Опитування)

01.09.2025
В Україні зросла середня зарплата для нарахування пенсій до 19 856 грн

Середня зарплата в Україні перевищить 25 тисяч, але Тернопільщина – пасе задніх

01.09.2025
Понеділок, 1 Вересня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Як смачно і просто заготовляти буряк на зиму

Рецепту понад 40 років і він, як і раніше, перший у моєму списку закруток

Опубліковано Газета Місто
01.09.2025

І до весни рідко щось лишається. Крім того, що ми їмо її просто ложкою з банки або готуємо з нею бутерброди, я використовую таку ікру як заправку для борщу. А ще часто додаю її в салати. Оселедець під шубою з таким буряком виходить особливо смачним! Тільки заради цього варто спробувати зробити хоч пару баночок, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти

  • Буряк — 1 кг
  • Морква — 1 кг
  • Цибуля — 0,5 кг
  • Помідори — 1,5 кг
  • Сіль — 1 ст.л.
  • Перець чорний мелений — 0,5 ч.л.
  • Олія — 1 склянка (200 г)
  • Цукор — 2 ст.л.
  • Оцет 9% — 1 ст.л.

Приготування

Найскладніше у цьому рецепті — подрібнити всі овочі. Можна, звичайно, використовувати звичайну м’ясорубку. Але я не люблю, коли все дуже дрібно. А ще не люблю, коли трапляються шматочки шкірки від помідорів. Тому для помідорів я використовую соковитискач (у мене спеціальна насадка на м’ясорубку (дуже зручно)). Сік виходить з м’якоттю, без кісточок та шкірки.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

малосольні огірки

Швидкі малосольні огірки з сухим маринадом без води

01.09.2025
форшмак

Форшмак з оселедця: класичний та український рецепти

31.08.2025

Моркву та буряки я натираю на великій тертці. Мені дуже подобається, коли овочі саме шматочками. Мені так смачніше)) Також використовую насадку до м’ясорубки. Але, звісно, будь-яка велика тертка підійде.

І залишився лук. Його я натираю на дрібній тертці. Щоб вийшла цибулева “кашка”.

Овочі готові. Викладаю їх у каструлю та ставлю на вогонь. У мене каструля на 8 літрів.

До овочів додаю сіль, чорний мелений перець та олію. Перемішую це все, доводжу до кипіння, потім вогонь зменшую і варю на повільному вогні приблизно 1,5 години.

Хочу звернути увагу! Сильно кипіти не повинно! Повинно лише трохи побулькувати! Це навіть складно назвати словом “варю”. Швидше тушкую. Кришкою не накриваю. Рідина трохи випарується, а ікра стане гарного кольору та дуже ароматна!

Через 1,5 години додаю цукор та оцет. Знову перемішую, даю покипіти ще хвилин 10-15 і можна розливати по баночках!

З цієї кількості зазвичай виходить 8 баночок по 450 мл. Закручую кришками, накриваю теплою ковдрою і залишаю так до повного остигання.

Можна їсти одразу або дочекатися зими)) Це дуже смачно!

Читайте нас в Google News
Теги: Буряк на зимузаготівлярецепт
Share11ShareSend

Пов'язані публікації

салату з куркою та чорносливом

Новий рецепт салату з куркою та чорносливом

19.08.2025
Медовий торт

Рецепт медового торта з фісташками, вишнею та лимонним кремом

17.08.2025
Завантажити ще
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50%

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • У Шумську відкрили Алею Надії зниклих безвісти та полонених захисників 01.09.2025
  • ФК Агрон уп’яте здобув Кубок Тернопільської області 01.09.2025
  • Тернопільський педагогічний університет посвятив у студенти понад 2000 першокурсників 01.09.2025
  • Шаховий турнір зібрав понад сотню учасників у Тернополі 01.09.2025
  • Опілля зварило нове пиво для шанувальників справжнього 31.08.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua



  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.