Звичайна картопля – один з найбільш універсальних продуктів, що вживаються в їжу. Але чи знаєте ви, як правильно зберігати картоплю в домашніх умовах? Про це розповімо в матеріалі.
Як зберігати картоплю, щоб не проростала – важливі умови
У приміщенні, де ви збираєтеся тримати картоплю, температура повинна бути не більше +3 градусів, при вологості повітря близько 90%. Також це місце потрібно регулярно провітрювати. Знаючи, де найкраще зберігати картоплю, ви продовжите термін її “життя”: вона не буде проростати і швидко псуватися.
Також важливо тримати картоплю окремо від деяких інших свіжих продуктів, щоб вони зберігалися довше. Необхідно враховувати, де не можна зберігати картоплю: бажано її не класти біля цибулі, яблук і деяких інших продуктів, чутливих до етилену. Крім того, часник з цибулею провокують посилення росту пагонів на картоплинах.
У чому краще зберігати картоплю в квартирі – поради експертів
Більшість з нас не дотримуються елементарних правил щодо зберігання картоплі, і це робить серйозний вплив на те, як довго вона залишається свіжою. Рекомендації фахівців про те, як зберігати картоплю в квартирі, сильно змінилися з часом.
Раніше рекомендувалося не зберігати овоч у холодильнику через потенційний ризик для здоров’я. Передбачалося, що через це в картоплі можуть утворюватися додаткові цукри. А вони в процесі приготування нібито могли перетворитися в речовину акриламід, яка пов’язана з ризиком розвитку раку.
Але недавні дослідження в цій сфері довели необгрунтованість таких побоювань. Отже, відповідь на питання, де зберігати картоплю на кухні, вельми очевидна: холодильник є ідеальним місцем для цього.
Але перед тим як покласти овоч туди на зберігання, необхідно переконатися в певних речах, щоб він залишався максимально свіжим. Через вологу картопля швидше псується, тому краще не мити її до тих пір, поки не зберетеся вжити в їжу. Експерти стверджують, що волога може призвести до гниття картоплі, тому дуже важливо, щоб вона залишалася сухою. Вони радять витирати бруд сухою ганчіркою безпосередньо перед відправкою овоча на зберігання.
Обговорення