Гоменташі («Вуха Гамана») – трикутне печиво з маком чи іншою начинкою. Робити їх можна з будь-якого тіста. Ми пропонуємо рецепт пісочного печива. Начинки також можуть бути різними. Даємо найрозповсюдженішу, макову. Але мак можна замінити сухофруктами, густим джемом чи тертою рожою.
Інгредієнти:
Для тіста:
- борошно 400 г
- цукор 100 г
- розпушувач 1 ч.л.
- апельсинова або лимонна цедра 1 ст.л.
- сіль 1/2 ч.л.
- масло 250 г
- яйця 2 шт.
- молоко або кефір 2 ст.л.
Для начинки:
- молоко ½ скл.
- цукор ½ скл.
- мед ¼ скл.
- мак 150 гр.
- мелені волоські горіхи ¾ скл.
- родзинки ¾ скл.
- лимонна цедра 1 ст.л.
Обговорення