Червоноголова, або як ми її звикли називати, синя капуста на смак нагадує звичайну білоголову, однак має більше корисних властивостей. Максимум користі – у свіжій капусті, тому найкращий варіант – приготувати з неї салат, – пише Агротер.
Інгредієнти:
1 синя капустина
1. синя цибулина
1 морквина, 1 яблуко
зелень
зубець часнику
4 ст. ложки соняшникової олії
0,5 ч. ложки гірчиці
1 ст. ложка соєвого соусу
сіль, перець до смаку.
Спосіб приготування:
Нарізати цибулю півкільцями, моркву натерти, яблуко натерти на велику тертку. Капусту дрібно нашаткувати, трішки пом’яти руками, щоб з’явився сік.
Зелень та часник теж нарізати дрібно. Усі інгредієнти викласти у миску, в якій буде салат.
Приготувати заправку: до олії додати гірчицю, перемішати. Додати сіль, перець, соєвий соус (за вашим бажанням), олію з гірчицею.
Салат заправити тільки перед подачею на стіл. Вітамінний салат з синьої капусти готовий.
Обговорення