Влітку з появою сезонних овочів і домашнього буряка українці готують вінегрет – рецепт відомий всім. Пропонуємо вам приготувати літній варіант цього салату. Вінегрет “літній” готується з додаванням молодої картоплі і свіжих огірків. Кислинку, яку зазвичай дають салату солоні огірки, отримують зі свіжого щавлю. За бажанням в салат можна додати також слабосолений оселедець, а для свіжості – скибочки яблука.
Інгредієнти:
- картопля молода – 200 г;
- морква – 1 шт.;
- щавель свіжий – пучок;
- свіжі огірки – 2 шт.;
- буряк дрібний – 3 шт. (або 1 великий);
- консервована квасоля або горошок – 1 банка;
- цибуля – 1/4 шт.;
- соняшникова олія нерафінована – 3 ст. л.;
- оцет – 1 чайн.л.;
- сіль, перець, зелень за смаком.
Буряк і моркву відварити до готовності або запекти в духовці. Буряк вариться близько 60 хвилин, морква – 25-30 хвилин. Наріжте овочі кубиком. Молоду картоплю ретельно помити і розрізати на 2-4 частини в залежності від розміру бульб. Від шкірки її можна не чистити. Відварити картоплю в підсоленій воді до готовності (15-20 хвилин).
Потім підготуйте квасолю або консервований горошок – що вам більше подобається. З банки з бобовими злийте рідину. Цибулю дрібно наріжте, в щавлі видаліть стебла і порубіть смужками листя, свіжі огірки наріжте кубиком.
У велику миску викладіть буряк і залийте олією. Залиште на 5 хвилин. Потім додайте до буряка картоплю, моркву, огірки, цибулю, горошок або квасолю, рубаний щавель. Вмішайте в салат оцет, посоліть і поперчіть за смаком. В самому кінці за бажанням посипте свіжою зеленню.
Салат вінегрет можна подавати на стіл відразу. Але якщо дати йому настоятися пару годин в холодильнику, то він буде ще смачнішим.
Обговорення