У Тернопільській області провели перевірки об’єктів водопостачання
У Тернополі на вулиці Острозького водій електросамоката збив жінку на піхошідному переході, – потерпілу довелося госпіталізувати
пенсії добровольцям
На Тернопільщині зафіксували рідкісну довгохвосту сову з Червоної книги
Між Тернопільщиною і Хмельниччиною за 12 мільйонів відновлять старий кордон
У Тернопiльському центрi служби кровi запрацювала оновлена лабораторiя контролю якостi
Пиріг і батіг
мангал шашлик
холодний борщ
Олег Дундій
Владислав Тищук
Андрій Яцула

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Сезон баштанних культур настає у серпні, – кажуть фахівці агропромислової галузі. Втім, фруктові ринки та магазини нині вщерть заповнені кавунами і динями.

За словами продавців, попит на баштанні наразі значний.

Ціни кавунів і динь останнім часом дещо знизилися. Кавуни продають по 8-10 гривень за кілограм; дині в середньому вартують 15 гривень за кілограм. Вартість залежить від сорту і звідки привезені фрукти, – каже продавець Уляна Петрівна.

«В основному один кавун виходить близько ста гривень. Люди часто надають перевагу частинам кавуна. Тому ми ріжемо один кавун на чотири частини, люди швидко розбирають. Ситуація з цінами дуже різна. Ми продаємо зараз по вісім гривень за кілограм, донедавна було по 12, думаю в серпні ціни можуть ще трохи знизитися. Дині зараз також дуже популярні, але вони трохи дорожчі – в середньому 14 – 15 гривень за кілограм».

Дієтологи радять покупцям запитувати у продавців документ, що підтверджує якість продукції. Оскільки кавуни та дині містять нітрати, у разі перевищення їхнього вмісту є ризик отруїтися.

Софія Романська

Пов'язані публікації