• Останні
  • У тренді
домашня ковбаса

Та сама домашня ковбаса, яку хочеться знову

09.04.2025
Тернопільський виробник презентував свій досвід і напої на зустрічі польсько-українського бізнесу

Тернопільський виробник презентував свій досвід і напої на зустрічі польсько-українського бізнесу

13.09.2025
У храмі-пантеоні поблизу Лішні на Кременеччині вже розпочали підготовчі роботи до будівництва меморіалу

У храмі-пантеоні поблизу Лішні на Кременеччині вже розпочали підготовчі роботи до будівництва меморіалу

13.09.2025
Тернополянин Юрій Венгринович поділився історією депортації своєї родини

Тернополянин Юрій Венгринович поділився історією депортації своєї родини

13.09.2025
У Тернополі збільшили кількість та розмір іменних стипендій для обдарованих дітей

У Тернополі збільшили кількість та розмір іменних стипендій для обдарованих дітей

13.09.2025
У Тернополі відбулася чергова зустріч на платформі «Діалог влади та бізнесу»

У Тернополі відбулася чергова зустріч на платформі «Діалог влади та бізнесу»

13.09.2025
Квашена капуста

Коли квасити капусту: найкращий час і перевірений рецепт

13.09.2025
загинули двоє військових

Війна забрала життя двох захисників з Тернопільщини

13.09.2025
Озеряна-2025

У Тернополі відбулася благодійна Озеряна-2025 (фото)

13.09.2025
Іван Космина

У Збаражі у гостях побував громадський діяч Іван Космина

13.09.2025
Вушко

Новобранець 18-24 Вушко хотів піти до війська, щойно став повнолітнім

13.09.2025
На Тернопільщині ліцензійних футбольних тренерів стало більше

На Тернопільщині ліцензійних футбольних тренерів стало більше

13.09.2025
На Тернопільщині вшанували спортсменів і тренерів з нагоди Дня фізичної культури і спорту

На Тернопільщині вшанували спортсменів і тренерів з нагоди Дня фізичної культури і спорту

13.09.2025
Субота, 13 Вересня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Та сама домашня ковбаса, яку хочеться знову

Смак дитинства, який не купиш у магазині.

Опубліковано Вірослава Їжак
09.04.2025

Домашня ковбаса — це смачна й доступна страва, яку можна легко приготувати самостійно. Цей перевірений рецепт не потребує особливого обладнання чи складних інгредієнтів. Усе просто: свіже м’ясо, спеції та трохи часу — і на столі буде ароматна домашня ковбаса, зроблена з любов’ю.

Для приготування потрібні такі продукти:

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Квашена капуста

Коли квасити капусту: найкращий час і перевірений рецепт

13.09.2025
рулету з лаваша з сиром і грушею

Рецепт рулету з лаваша з сиром і грушею

11.09.2025
  • 1,5 кг свинини (можна змішати зі яловичиною або курятиною),
  • 250 г сала,
  • 2,5–3 ч. ложки солі (на смак),
  • 1 пакетик приправи до ковбаси (або 2 ст. ложки зернової гірчиці, якщо немає),
  • 1 ч. ложка коріандру (зерна або мелений),
  • 7–10 зубчиків часнику (натерти),
  • 0,5 ч. ложки меленого перцю,
  • 150 мл холодної води,
  • натуральні кишки або спеціальна оболонка для ковбаси.

Приготування

М’ясо нарізати кубиками приблизно 2×2 см, сало — дрібніше (1×1 см).

У великій мисці змішати все м’ясо, сало, спеції, часник і воду. Добре вимішати руками — щонайменше 5 хвилин, поки маса не стане щільнішою.

Посолити за смаком. Готову суміш поставити в холодильник на 2 години.

Наповнити оболонки м’ясом за допомогою м’ясорубки з насадкою (без ножа та решітки).

Сформовану ковбасу залишити на 30 хвилин, тоді проколоти у кількох місцях голкою — щоб під час запікання не тріскалася.

Фото з мережі.

Форму змастити олією, додати трохи води, викласти ковбасу.

Запікати в духовці приблизно годину при температурі 170–180°C. За бажанням — перевернути, щоби рівномірно підрум’янилась.

Фото з мережі.

Смачного!

Читайте також: Домашні котлети як колись у шкільній їдальні.

Домашні котлети як колись у шкільній їдальні

Читайте нас в Google News
Теги: домашня ковбасаковбасам’ясорецептсмачно
Share12ShareSend

Пов'язані публікації

біляші без замісу

Біляші без замісу на кефірі, молоці або воді

09.09.2025
домашній кетчуп

Як приготувати домашній кетчуп з яблуками на зиму

06.09.2025
Завантажити ще
Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50%

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Крила вільних. Фільм другий (відео) 13.09.2025
  • Нащадку Митрополита Андрея Шептицького вручили відзнаку Тернопільської обласної ради 13.09.2025
  • У Збаражі до відкриття готується завод з виготовлення бляшаної тари 13.09.2025
  • Історія про два покоління танкістів 13.09.2025
  • Тернополянка Олександра Черевата стала чемпіонкою України з боксу серед юніорів 13.09.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua



  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.