• Останні
  • У тренді
домашня ковбаса

Та сама домашня ковбаса, яку хочеться знову

09.04.2025
На Бережанщині дерево зруйнувало святиню

На Бережанщині дерево зруйнувало святиню

08.12.2025
У Колиндянах на Тернопільщині три архієреї освятили престол храму святителя Миколая Чудотворця

У Колиндянах на Тернопільщині три архієреї освятили престол храму святителя Миколая Чудотворця

08.12.2025
За смертельну ДТП у Горинці на Тернопільщині студент отримав 2 роки ув’язнення

За смертельну ДТП у Горинці на Тернопільщині студент отримав 2 роки ув’язнення

08.12.2025
Від 5 до 20 тисяч гривень отримають тернополяни за пошкоджене ракетним ударом житло

Які правові нововедення чекають на українців з 1 січня 2026 року

08.12.2025
7 грудня

16 годин без світла: графік відключення світла на Тернопільщині 8 грудня

07.12.2025
як громади фінансують

Мобілізація в Україні: кого бронюватимуть з грудня за новими правилами

07.12.2025
Відомому священнику-блогеру Олексію Філюку з Тернопільщини вручили повістку

Відомому священнику-блогеру Олексію Філюку з Тернопільщини вручили повістку

07.12.2025
У Чорткові в Університеті Срібного Віку завершили курс «Економіка для життя»

У Чорткові в Університеті Срібного Віку завершили курс «Економіка для життя»

07.12.2025
Вихованець тернопільського футболу подолав планку в 100 матчів у Прем’єр-лізі

Вихованець тернопільського футболу подолав планку в 100 матчів у Прем’єр-лізі

07.12.2025
Сергій Надал

Мер Тернополя Сергій Надал прозвітував за 2025 рік

07.12.2025
Трьох тернополян відзначили премією імені Володимира Лучаковського

Трьох тернополян відзначили премією імені Володимира Лучаковського

07.12.2025
У Тернопільській міській лікарні №2 привітали поранених захисників із Днем Збройних Сил України

У Тернопільській міській лікарні №2 привітали поранених захисників із Днем Збройних Сил України

07.12.2025
Понеділок, 8 Грудня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Та сама домашня ковбаса, яку хочеться знову

Смак дитинства, який не купиш у магазині.

Опубліковано Вірослава Їжак
09.04.2025

Домашня ковбаса — це смачна й доступна страва, яку можна легко приготувати самостійно. Цей перевірений рецепт не потребує особливого обладнання чи складних інгредієнтів. Усе просто: свіже м’ясо, спеції та трохи часу — і на столі буде ароматна домашня ковбаса, зроблена з любов’ю.

Для приготування потрібні такі продукти:

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Капустяник

Простий рецепт капустяника без тіста

28.11.2025
Смажені пиріжки

Покроковий рецепт смажених домашніх пиріжків з горохом

27.11.2025
  • 1,5 кг свинини (можна змішати зі яловичиною або курятиною),
  • 250 г сала,
  • 2,5–3 ч. ложки солі (на смак),
  • 1 пакетик приправи до ковбаси (або 2 ст. ложки зернової гірчиці, якщо немає),
  • 1 ч. ложка коріандру (зерна або мелений),
  • 7–10 зубчиків часнику (натерти),
  • 0,5 ч. ложки меленого перцю,
  • 150 мл холодної води,
  • натуральні кишки або спеціальна оболонка для ковбаси.

Приготування

М’ясо нарізати кубиками приблизно 2×2 см, сало — дрібніше (1×1 см).

У великій мисці змішати все м’ясо, сало, спеції, часник і воду. Добре вимішати руками — щонайменше 5 хвилин, поки маса не стане щільнішою.

Посолити за смаком. Готову суміш поставити в холодильник на 2 години.

Наповнити оболонки м’ясом за допомогою м’ясорубки з насадкою (без ножа та решітки).

Сформовану ковбасу залишити на 30 хвилин, тоді проколоти у кількох місцях голкою — щоб під час запікання не тріскалася.

Фото з мережі.

Форму змастити олією, додати трохи води, викласти ковбасу.

Запікати в духовці приблизно годину при температурі 170–180°C. За бажанням — перевернути, щоби рівномірно підрум’янилась.

Фото з мережі.

Смачного!

Читайте також: Домашні котлети як колись у шкільній їдальні.

Домашні котлети як колись у шкільній їдальні

Читайте нас в Google News
Теги: домашня ковбасаковбасам’ясорецептсмачно
Share12ShareSend

Пов'язані публікації

рецепт овочевого плову

Рецепт овочевого плову з гарбузом і квасолею

26.11.2025
50 бойових SECRET BOXів для ГУР: перша партія дронів, зібраних волонтерами та рестораторами, посилять розвідників на Покровському напрямку

50 бойових SECRET BOXів для ГУР: перша партія дронів, зібраних волонтерами та рестораторами, посилять розвідників на Покровському напрямку

26.11.2025
Завантажити ще
Ух радіо Ух радіо Ух радіо
Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля різдвяне Опілля різдвяне Опілля різдвяне
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Про героя Озі написав Тернопільський обласний ТЦК СП 07.12.2025
  • Українські ССО – мисливці за «Буками», «Панцирями» та «Зоопарками» 07.12.2025
  • З Днем ЗСУ привітали у Тернопільській 44 артилерійській бригаді 07.12.2025
  • Тернопільську обласну дитячу лікарню відвідав міністр охорони здоров’я України 07.12.2025
  • Культовий фільм «20 днів у Маріуполі» покажуть у Тернополі 07.12.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua




  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.