Дуже просто базова страва, на приготування якої потрібно не більше 15-ти хвилин.
- спагетті 400гр.
- сіль, чорний перець за смаком
- помідори 300 гр.
- петрушка (або базилік) 1 пучок
- шпондер 100 гр.
- часник 2-3 зубчики
- масло 1 ч.л.
- пармезан (тертий) 50г.
Спагетті відварити в підсоленій воді, як вказано на упаковці. Помідори помити, нарізати кубиками. Петрушку помити, листочки нарізати тонкими смужками (її можна замінити базиліком або руколою). Шпондер нарізати широкими смужками.
Масло розтопити в пательні та обсмажити на ньому шпондер до хрусткої скоринки. Витягнути та відкласти.
Помідори близько 3 хв тушкувати в жирі від смаження шпондеру, потім посолити та поперчити, додати петрушку, подрібнений часник та обсмажений шпондер.
Перемішати спагетті з помідорною сумішшю. Подати, посипавши тертим пармезаном (можна замінити будьяким улюбленим твердим сиром).