• Останні
  • У тренді
Тефтелі

Соковиті та ароматні тефтелі: як приготувати ситну страву

25.09.2023
До 9 років ув’язнення зaсуджено жителя Тернопільщини зa незaконний збут нaркотичних речовин

До 9 років ув’язнення зaсуджено жителя Тернопільщини зa незaконний збут нaркотичних речовин

16.12.2025
магазин стильного одягу

Twice: філософія комфорту та стилю в українському жіночому одязі

16.12.2025
найрезoнансніші злoчини

Вбивства року на Тернопільщині: що відомо про найгучніші злочини

16.12.2025
екстрений медичний технік

У Чортківському медичному коледжі відбувся перший випуск екстрених медичних техніків

16.12.2025
про смерть Григорія Садовського

Помер викладач Підгаєцького аграрного ліцею Григорій Садовський

16.12.2025
483 тисячі гривень на підтримку

Чортківська міська рада спрямувала майже пів мільйона гривень на підтримку ЗСУ

16.12.2025
Воїни 105-ї бригади отримали пневматичну катапульту від «Української команди» Тернопільщини

Воїни 105-ї бригади отримали пневматичну катапульту від «Української команди» Тернопільщини

16.12.2025
Матері в молитві

“Матері в молитві” з Тернопільсько-Зборівської архиєпархії здійснили паломництво до Страдча

16.12.2025
Юрій Вірт

Тернопільська “Нива” повідомила про завершення співпраці з головним тренером Юрієм Віртом

16.12.2025
завдавали втрат російським військам

105 бригада ТрО повідомила про знищення техніки та живої сили противника

16.12.2025
Микола Блаженко

Від відмови у філармонії до 30 років на сцені: історія актора з Тернополя Миколи Блаженка

16.12.2025
Тернопільська митниця отримала відзнаку

Тернопільську митницю відзначили подякою Європейської Бізнес Асоціації

16.12.2025
Вівторок, 16 Грудня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Соковиті та ароматні тефтелі: як приготувати ситну страву

Тефтелі – неймовірно смачна страва з м’ясного фаршу у вигляді кульок.

Опубліковано Газета Місто
25.09.2023

Соковиті, ніжні, ароматні, вкриті рум’яною скоринкою тефтелі в густому соусі – точно всім сподобаються й стануть прекрасним варіантом для повсякденного меню. Вони – це справжнє свято смаку, особливо для тих, хто жодного дня не уявляє без м’ясних страв!

Тефтелі

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

запечена картопля у грибному соусі

Як приготувати запечену картоплю у вершково-грибному соусі

15.12.2025
капусняк

Традиційний тернопільський капусняк з пшоном

12.12.2025

Роблять тефтелі з курячого, яловичого, свинячого фаршу або асорті. Найчастіше їх готують у томатному соусі. Але й сметанний соус до таких м’ясних кульок прекрасно підходить, що дозволяє готувати цю страву по-різному.

Тефтелі з томатною підливою

  • Фарш м’ясний – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
  • Часник – 1-2 зубчики
  • Томатний соус, томатна паста чи кетчуп – 4-5 ст. л.
  • Сметана – 4-5 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – для панірування
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком
  • Вода – 1-1,5 ст.

Ріпчасту цибулю та часник дрібно порубати й додати в м’ясний фарш. Отриману масу посолити й поперчити. Додати свіже яйце. Добре все перемішати.

На добре розігрітій сковороді з додаванням рослинної олії обсмажити тефтельки, попередньо обвалявши їх у борошні.

Як приготувати тефтелі у томатному соусі / фото 1000.menu

Готуємо соус для тефтелів. Змішати томатний соус або кетчуп зі сметаною. Додати склянку кип’яченої води й перемішати до однорідної консистенції.

Добре обсмажені м’ясні тефтельки залити соусом і тушкувати приблизно 10-15 хвилин. Можна подавати такі тефтелі з картопляним пюре.

Курячі тефтелі у вершково-сирному соусі

  • Фарш курячий – 350 г
  • Рис – 70 г
  • Вершки – 180-200 г
  • Сир твердий – 50 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Петрушка свіжа (або інша зелень) – 3-4 гілочки
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Рис промити, залити водою й відварити майже до м’якості, щоб усередині злегка хрустів (хвилин 15). Під час варіння рис трохи посолити. Зварений рис промити водою та остудити.

Ріпчасту цибулю нарізати дрібними кубиками. Змішати курячий фарш, цибулю та рис. Додати за смаком сіль і чорний перець, перемішати. Зелень дрібно нарізати й додати у фарш, перемішати.

Тефтелі у вершковому соусі – рецепт / фото pinterest.cl

Змоченими у воді руками скачати круглі тефтелі. Викласти їх у форму для запікання. Поставити в духовку, розігріту до 180°С, і запікати тефтелі в духовці 10 хвилин.

Для соусу-заливки змішати тертий сир і вершки. Перемішати й за смаком поперчити.

Дістати тефтелі з духовки й залити соусом. Поставити тефтелі назад у духовку та запікати у вершково-сирному соусі ще 15-20 хвилин, до рум’яності.

Готові запечені тефтелі подавати до столу в гарячому вигляді, присипавши свіжою зеленню.

Рибні тефтелі в томатному соусі

  • Минтай – 700 г
  • Вершкове масло – 50 г
  • Вівсяні пластівці – 60 г
  • Яйця – 1 шт.
  • Борошно – 50 г
  • Цибуля – 80 г
  • Морква – 80 г
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Рослинна олія – 60 мл
  • Томатна паста – 60 г
  • Вода – 50 мл
  • Перець горошком – 4 шт.
  • Часник – 10 г
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Кріп – 20 г

Відокремити філе минтая від кісток і шкіри.

Викласти філе в чашу блендера, додати шматочок вершкового масла, вівсяні пластівці, розбити яйце, посолити та поперчити, все подрібнити до однорідної маси.

Сформувати з отриманої маси тефтелі, паніруючи кожну в борошні.

Цибулю нарізати тонкими півкільцями, моркву натерти на тертці.

Викласти підготовлені овочі на сковорідку, налити рослинну олію й обсмажити до м’якості моркви. Потім додати томатну пасту, посолити, налити трохи окропу, тушкувати ще 5 хвилин.

Викласти соус у товстостінну каструлю, поверх нього розмістити тефтелі й дуже акуратно залити окропом. Приправити горошинами перцю, часником видавленим через прес, лавровими листками.

Відправити каструлю в духовку розігріту до 180°С, тушкувати протягом 40 хвилин. Подаємо на стіл, прикрасивши свіжими гілочками кропу.

Читайте нас в Google News
Теги: рецепттефтелі
Share32ShareSend

Пов'язані публікації

Капустяник

Простий рецепт капустяника без тіста

28.11.2025
Смажені пиріжки

Покроковий рецепт смажених домашніх пиріжків з горохом

27.11.2025
Завантажити ще
Ух радіо Ух радіо Ух радіо
Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля різдвяне Опілля різдвяне Опілля різдвяне
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Захисника з Лопушненської громади нагороджено Золотим Хрестом та медаллю «За оборону рідної держави» 16.12.2025
  • Сьогодні не буде газу у центрі Тернополя 16.12.2025
  • «Тернопільщина у філателії» отримала заслужене визнання 16.12.2025
  • 18 років тому відкрито першу чергу ТРЦ “Подоляни” у Тернополі 15.12.2025
  • Сергій Надал на фронті передав від громади Тернополя обладнання для захисників 15.12.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua




  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.