За хрусткою і смачною скоринкою може ховатися не тільки сир, гриби або ніжна картопля, а й фарш, овочі та навіть вівсянка. У цій статті ми розповімо, як приготувати смачні та прості деруни для всієї родини.
А щоб ваша страва вийшла ідеальною – радимо враховувати кілька правил: – краще використовувати сорти картоплі з великим вмістом крохмалю. У них світло-коричнева шкірка і білувата м’якоть, а молода картопля не підходить, оскільки в ній найменша кількість крохмалю;
– картоплю натирайте на дрібній тертці і не всю відразу, а чергуючи з цибулею. Таким чином вона не потемніє, а цибульне пюре добавить готовим дерунам хороший аромат і золотистий колір;
– цибулю можна замінити 1-2 ложкою сметани. Вона в свою чергу не дасть потемніти картоплі і зробить оладки повітряними;
– якщо картопля дала занадто багато рідини, її можна злегка віджати. Але не перестарайтеся, щоб деруни не вийшло жорсткими і сухими;
– використовувати в рецепті яйця не обов’язково. Їх додають в тому випадку, якщо мало крохмалю і вони не дають тісту розвалитися.
1.Деруни з геркулесом
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 4 картопель
- 3 ст. л. пшеничного борошна
- 2 ст. л. геркулесу
- 2 курячих яйця
- сіль – за смаком
Натріть картоплю на тертці. Додайте геркулес, яйця, борошно, сіль і ретельно перемішайте. Геркулес добавить більш яскравого смаку оладкам. Розігрійте на сковороді рослинну олію. Обсмажте оладки з обох сторін до золотої скоринки. Смачного!
2.Деруни з м’ясним фаршем
Вам знадобиться:
- 1 кг картоплі
- 1 куряче яйце
- 100 г свинячого фаршу
- 0,5 ріпчастої цибулі
- 0,5 моркви
- рослинна олія (для обсмажування)
- сметана (для подачі)
- сіль – за смаком
Очистіть і натріть картоплю. Посоліть, додайте яйце і ретельно перемішайте. Подрібніть цибулю, натріть моркву і змішайте з фаршем.
Сформуйте котлетки: складіть долоні човником, викладіть картопляну масу, після чого трішки фаршу і потім знову накрийте картоплею.
Обсмажте котлетки на рослинній олії до рум’яної скоринки. Подавайте зі сметаною.
3.Деруни з овочами
Візьміть інгредієнти:
- 4 картопель
- 1 цибулина
- 2 моркви
- 1 куряче яйце
- 1 солодкий перець
- 2 ст. л. пшеничного борошна
- рослинну олію
- сіль – за смаком
Цибулю і картоплю натріть на дрібній тертці. Перець і моркву – на крупній тертці. Додайте борошно, сіль, збиті яйця і добре перемішайте. Викладіть оладки на сковороду з розігрітою рослинною олією і смажте до золотистої скоринки. Готово!
Обговорення