У розпал літнього сезону багато хто готує шашлик або м’ясо на грилі. Замість магазинного кетчупу пропонуємо простий домашній соус, який легко приготувати з доступних інгредієнтів. За словами авторки рецепта, він «смакує не тільки до шашлику, а й до будь-якого м’яса, яке готуєте на грилі».
Для приготування соусу знадобиться:
- 500 г томатної пасти або проварених помідорів,
- 4 зубці часнику,
- 1 пучок зелені,
- спеції за смаком,
- 1 ст. л. олії (оливкова – бажано),
- 2 ст. л. води.
Якщо використовуються свіжі помідори, їх треба змолоти та уварити до густоти. Далі томатну пасту або уварену масу перекласти в каструлю й розвести водою до бажаної консистенції.
Після цього додаються спеції – сіль, цукор, суміш перців – усе за смаком. Соус слід прогріти на невеликому вогні протягом 5-10 хвилин, не забуваючи помішувати. Потім додати подрібнений часник і зелень. Авторка зазначає:
«Я використала зелену цибулю, петрушку та кріп, але можна додати і базилік або кінзу».

За бажанням також можна покласти нарізану білу цибулю і столову ложку олії. Соус варто трохи настояти – і він готовий до подачі.
За словами авторки рецепта, «кетчуп і близько не стоїть». Домашній соус має насичений смак і підходить не лише до шашлику, а й до будь-якого м’яса, приготованого на грилі.
Готуйте також: Свинячі реберця з картоплею: домашня страва з ароматом затишку.
Свинячі реберця з картоплею: домашня страва з ароматом затишку