Смачно та просто. Спеції та прянощі можна використовувати на свій смак
Інгредієнти:
шпондер сирий 1 кг
часник 8-10 зубчиків
сіль 1 ч.л.
перець за смаком
спеції сухі (паприка, італійські трави, хмелі-сунелі, чебрець, коріандр, перець чилі тощо) за смаком
лавровий лист 3-5 шт.
Найкраще обрати шпондер з великою кількістю м’яса. Розігріти духовку до 190°.
Промити шпондер у проточній воді та добре обсушити за допомогою паперового рушника. Часник почистити, зробити у м’яс надрізи гострим тонким ножем та вставити часник. Якщо зубчики часнику дуже великі, можна кожен зубчик розрізати на 2-3 частини.
Посипати сіллю, меленим перцем та спеціями на свій смак. Втерти сіль та спеції руками в м’ясо.
Викласти м’ясо на фольгу. Зверху покласти кілька лаврових листків.
Щільно загорнути м’ясо у фольгу. Покласти його у форму для запікання та поставити у гарячу духовку приблизно на 1,5 години. Коли шпондер буде готовий, витягнути форму з духовки. Гострим ножем прорізати фольгу та дайте кілька хвилин постояти. Все.
Обговорення