• Останні
  • У тренді
“Мімоза” в лаваші: як зробити улюблений салат ще смачнішим

Що і як приготувати без електрики та газу

23.01.2023
Юні науковці Шумського ліцею здобули престижні нагороди на всеукраїнських і міжнародних конкурсах

Юні науковці Шумського ліцею здобули престижні нагороди на всеукраїнських і міжнародних конкурсах

03.07.2025
Козак

Українська мова старша за латину, грецьку і санскрит, – польський науковець Михайло Красуський

03.07.2025
Собака, яка вистрибнула з дев’ятого поверху через пожежу, загинула у ветеринарній клініці

Собака, яка вистрибнула з дев’ятого поверху через пожежу, загинула у ветеринарній клініці

02.07.2025
Упокоївся батько митрополита Тернопільського і Кременецького Нестора

Упокоївся батько митрополита Тернопільського і Кременецького Нестора

02.07.2025
Керівником Тернопільської обласної прокуратури призначений Віталій Панченко

4 квартири, 2 гаражі і три авто: декларація нового прокурора Тернопільщини

02.07.2025
На Тернопільщині відбувся «Перший форум старост»: діалог для розвитку громад

На Тернопільщині відбувся «Перший форум старост»: діалог для розвитку громад

02.07.2025
62 тернопільські родини, чиї квартири постраждали від ворожої атаки, отримають грошову допомогу від міської ради

62 тернопільські родини, чиї квартири постраждали від ворожої атаки, отримають грошову допомогу від міської ради

02.07.2025
Від вибуху на Житомирщині постраждало більше десятий людей

Від вибуху на Житомирщині постраждало більше десятий людей

02.07.2025
У Чорткові поліція вилучила у перехожого майже 400 набоїв до АК

У Чорткові поліція вилучила у перехожого майже 400 набоїв до АК

02.07.2025
Довіра до командира та побратимів: історія бійця стрілецького батальйону поліції Тернопільщини з позивним «Запал»

Довіра до командира та побратимів: історія бійця стрілецького батальйону поліції Тернопільщини з позивним «Запал»

02.07.2025
пожежа

У Тернополі собака вистрибнула з 10-го поверху під час пожежі в квартирі

02.07.2025
Ореста Березовського (митрополита УПЦ (МП) Онуфрія)

З подачі СБУ припинено громадянство України Ореста Березовського (так званого митрополита УПЦ (МП) Онуфрія)

02.07.2025
Четвер, 3 Липня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Що і як приготувати без електрики та газу

Прості рецепти без термообробки.

Опубліковано Газета Місто
23.01.2023

На жаль, в умовах війни відсутність (іноді тривала) електрики чи газу може стати реальністю будь-коли. Як в такому випадку приготувати їжу?

На такі випадки варто завжди мати вдома продукти тривалого зберігання: м’ясні, рибні та овочеві консерви, згущене молоко, грінки, сухарики, галети, крекери, готові соуси, які можуть довго зберігатись. Добре зберігається сир. Також в хаті має бути тонкий лаваш, який хоч і не зберігається так довго, як сухарі чи галети, проте дає змогу урізноманітнити меню.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Сало в маринаді

Секрети смачного сала в розсолі: простий рецепт для всіх

01.07.2025
«гнізда» з макаронів з фаршем

«Гнізда» з макаронів з фаршем, помідорами і сиром

30.06.2025

Якщо ж електрика і газ зникли раптово, то варто переглянути вміст холодильника та насамперед готувати з тих продуктів, які можуть зіпсуватись (білий сир, ковбаса, особливо варена, масло тощо).

Пропонуємо кілька рецептів страв, які не потребують термообробки, проте смакують цікавіше, ніж звичайні канапки.

***

Салат з квасолі та кукурудзи

Інгредієнти:

  • кукурудза консервована 1 банка
  • квасоля консервована біла або червона 1 банка
  • сухарики 100 гр (можуть бути готові з будь-яким смаком)
  • майонез або олія
  • часник 2 зубчики (за бажанням)

З кукурудзи та квасолі злити рідину, змішати їх у мисці, додати сухарики, заправити майонезом (олією) та перемішати.

За бажанням можна додати два зубчики часнику, пропущених через прес. Сіль можна додати за смаком, хоча вона і так присутня у всіх складниках. Можна також додати спеції за смаком: паприка, базилік, мексиканську або прованську суміш. Чудово пасує до салату кріп. Якщо маєте, то наріжте туди пучок.

***

Салат з ковбасою і консервованими овочами

Інгредієнти:

  • морква 1 шт.
  • ковбаса (може бути шинка чи буженина) 300 гр.
  • огірок маринований 2 шт.
  • консервований зелений горошок 1 банка
  • кукурудза консервована 1 банка
  • огірок свіжий (якщо є) 1 шт.
  • майонез або олія

Моркву натерти, свіжий огірок нарізати кубиками. Ковбасу та мариновані огірки також – кубиками. Банки з горошком та кукурудзою відкрити та злити рідину.

Усі складники заправити майонезом чи олією і перемішати.

***

Канапки з консервів

Цей рецепт добрий ще й тим, що після приготування нема відходів. З одного батона виходить ціла тарілка канапок.

Інгредієнти:

  • скумбрія в олії або сардини 2 банки
  • батон
  • масло 200 гр

Взяти цілий батон, відрізати окрайці з двох боків та витягнути м’якуш так, щоб не пошкодити скоринку батона. Перекрутити на м’ясорубці м’якуш батона, консерви з двох банок та масло. Звичайно, можна просто добре перемішати це все виделкою. Можна додати зелень.

Начинку максимально щільно напхати у батон, загорнути якомога щільніше в пакет або плівку та залишити на певний час. Нарізати гострим ножем.

Читайте нас в Google News

***

Конверти з лаваша з ковбасою та сиром

Ми пропонуємо начинку з ковбаси та сиру, але її можна міняти, залежно від уподобань та наявних під рукою продуктів.

Інгредієнти:

  • лаваш 2 листи
  • ковбаса варена 200 гр.
  • сир твердий 100 гр.

Для подібних страв краще брати лаваші квадратної або прямокутної форми, їх легше нарізати без обрізків. Лаваш нарізати на квадрати (приблизно 15 х 15, як вийде). Ковбасу нарізати дрібними кубиками, сир натерти.

На робочій поверхні розстелити одну смужку лаваша. В центр викласти трохи ковбаси та сиру. Скласти лаваш конвертом. Все. Можна нарізати улюблену зелень чи додати спеції.

А коли у вас відновлять газо- та електропостачання, можна буде обкачати кожен конвертик у яйці та посмажити на добре розігрітій пательні. Проте і без цього буде смачно.

***

Рулет з лаваша з шинкою, листям салату та вершковим сиром

Інгредієнти:

  • тонкий лаваш 1 аркуш
  • плавлений або вершковий сир 2-3 ст. л.
  • шинка 100 гр.
  • салатне листя

Цей рецепт розрахований на лаваш, розмір якого орієнтовно 20 х 40 см. Якщо ваш більшого розміру, то потрібно збільшити кількість начинки.

Намастити лист лаваша сиром. Викласти листя салату – може бути латук, рукола, айсберг та будь-яка інша зелень. Потім викласти тонко нарізану шинку.

Згорнути у тугий рулет. Упаковувати в харчову плівку або фольгу і дати просочитися пару годин. Якщо є можливість, покласти у холодне місце. Після цього дістати з плівки та нарізати (не дуже тонко).

***

Цукерки з білого сиру

Інгредієнти:

  • білий сир 300 гр.
  • горіхи 50 гр.
  • печиво 150 гр.
  • цукор за смаком
  • цукор ванільний за смаком
  • шоколад 2-3 ст.л.
  • какао-порошок 2-3 ст.л.
  • кориця мелена 2-3 ст.л.
  • кокосова стружка 2-3 ст.л.

Сир розім’яти виделкою з цукром та ваніліном, перемішати. Печиво подрібнити (можна натерти на терці або покласти у міцний пакет, щільно закрити та побити скалкою) та додати до сиру. Горіхи (будь-які) подрібнити та додати до сиру. Перемішати до однорідного стану.

З готової сирної маси сформувати невеликі кульки та обваляти їх у какао, тертому шоколаді, кориці, кокосовій стружці тощо. Будь-який варіант пасує. Викласти на тарілку і бажано охолодити. Можна чимось накрити та винести на балкон, наприклад.

***

Торт з вафель та згущеного молока

Звісно, цей рецепт знають усі. Просто нагадуємо та підказуємо, як його можна ще спростити.

Інгредієнти:

  • вафельні коржі 1 упаковка
  • варена згущене молоко 1 банка

Звичайно, за правилами згущене молоко потрібно зварити просто в банці та теплим змішати з маслом. Проте зараз можна купити відразу варене молоко. Не надто спортивно, проте практично. Зрештою, якщо масло м’яке, то змішати його з молоком не складно (потрібно 100 гр). Головне, щоб складники не були холодними – кімнатної температури достатньо.

Також частину молока можна замінити джемом, краще квасним, з порічок чи журавлини наприклад. А масло можна залишити до канапок.

Кожен вафельний корж змастити кремом. Залишити на 30-60 хвилин, щоб торт став м’якшим.

Теги: без газубез електрикирецептстрави
Share21ShareSend

Пов'язані публікації

Закарпатський бограч

Смак Закарпаття: як приготувати справжній бограч за класичним рецептом

27.06.2025
Як приготувати медову пахлаву: простий рецепт з волоськими горіхами

Як приготувати медову пахлаву: простий рецепт з волоськими горіхами

25.06.2025
Завантажити ще
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Після фронтового поранення помер захисник з Тернопільщини Сергій Нестерук 02.07.2025
  • Додому з ворожого полону повертається чортків’янин Руслан Кульбарак 02.07.2025
  • Відійшов у засвіти тернопільський тренер Юрій Дубровний 02.07.2025
  • Ветеран з Тернополя Руслан Пелехатий розповів про ветеранський спорт 02.07.2025
  • Жнива стартували на Тернопільщині 02.07.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua



  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.