При такому способі засолення ви отримуєте дуже м’яке, ароматне і пікантне сало, яке буде ідеальною закускою на будь-який святковий стіл.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
сало з м’ясним прошарком, 1 кг;
цибулиння, 3 жмені;
вода, 1 л;
цукор, 40 г;
часник, 8 зубчиків;
сіль, 200 г;
лавровий лист, 2 шт;
перець та інші спеції за смаком.
Процес приготування
У каструлю наливаємо воду, кидаємо лушпиння, лист лавровий, сіль, цукор. Доводимо до кипіння, опускаємо сало. Коли вдруге закипить, зменшуємо вогонь та варимо 30 хвилин.
Знімаємо з плити, залишаємо в каструлі охолоджуватись не менше 10 годин.
Виймаємо сало на рушники та обсушуємо.
Подрібнюємо часник, змішуємо його з чорним перцем, спеціями на смак, травами, товченим духмяним перцем.
Намазуємо сало з усіх боків цим маринадом, обертаємо у фольгу або щільно укутуємо плівкою та відправляємо у морозильну камеру на ніч.
Щоб сало було ще пікантніше, додавайте червоний гострий перець, паприку, копчену паприку. Можна зробити трохи сала на святковий стіл, до маринаду додаємо гірчицю зернами, змащуємо шматок сала, обертаємо плівкою і відправляємо в холодильник на кілька годин.
Обговорення