Спробуйте приготувати смачні салати з білокачанної капусти за рецептами з нашої добірки. Ця овочева страва допоможе урізноманітнити ваш раціон навесні.
Салати з капусти можна подавати без всякої заправки або поливати рослинною олією, оцтом, соєвим соусом і лимонним соком.
Салат з капусти з болгарським перцем
- 300 г капусти
- 1 болгарський перець
- 1 цибулина
- Кілька гілочок кропу
- 1-2 помідори
- Сіль, цукор
- 2 ст.л. насіння соняшнику
- 2 ст.л. оливкової олії
- Лимонний сік
Спосіб приготування:
- Капусту нашаткувати, приправити сіллю і цукром. Пом’яти, щоб капуста стала м’якою і дала сік.
- Болгарський перець нарізати соломкою, а помідори – шматочками.
- Цибулю нарізати тонкими півкільцями, скропити соком лимона і дати постояти 5 хвилин. Зелень помити і дрібно порубати.
- Змішати капусту з перцем, помідорами, ріпчастою цибулею і зеленню.
- Скропити соком лимона і заправити оливковою олією. Посипати готовий салат насінням.
Салат з капусти з кукурудзою
- 300 г білокачанної капусти
- 1 банка консервованої кукурудзи
- 1 свіжий огірок
- 2 ст.л. яблучного оцту
- 3 ст.л. рослинної олії
- 2 стебла зеленої цибулі
- Сіль
Спосіб приготування:
- Капусту нашаткувати. Додати до капусти оцет і сіль.
- Добре розім’яти руками і залишити на 10-15 хвилин. Додати огірок, нашаткований соломкою.
- Додати консервовану кукурудзу, добре перемішати і заправити олією.
- Дати трохи настоятися і подавати до столу, посипавши нашаткованою зеленою цибулею.
Коул Слоу
Для салату:
- 500 г білокачанної капусти
- 1 маленька солодка цибуля
- 1 болгарський перець
- 1 морква
- 1 кисло-солодке яблуко
- Сіль, цукор, мелений перець – за смаком
- 4-5 гілочок петрушки
Для заправки:
- 2 ст.л. майонезу
- 2 ст.л. сметани
- 1 ч.л. гірчиці із зернами
- 1 ст.л. лимонного соку
Спосіб приготування:
- Капусту нашаткувати, приправити перцем, сіллю і цукром. Трохи пом’яти руками.
- Цибулю нарізати півкільцями, моркву натерти на крупній терці, солодкий перець і яблуко нарізати соломкою.
- Додати цибулю, моркву і перець до капусти, перемішати.
- Приготувати заправку: додати до майонезу і сметани лимонний сік і гірчицю.
- Заправити салат, добре перемішати, накрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 20-30 хвилин.
Салат з капусти з морквою
- 1 невеликий качан капусти
- 4 середні морквини
- 5 пір’їн зеленої цибулі
- 1 маленький пучок м’яти
- Сіль, мелений чорний перець
Для заправки:
- 1 ч.л. меленої зіри
- 1-2 ч.л. цукру (за бажанням)
- 1/2 склянки майонезу
- 2 ст.л. лимонного соку
Спосіб приготування:
- Тонко нашаткувати капусту. Очистити моркву і натерти на крупній тертці. Тонко нарізати зелену цибулю і листя м’яти.
- Для заправки змішати майонез з лимонним соком і зірою, при необхідності додати трохи цукру.
- Змішати капусту, моркву і зелений лук і заправити салат, посолити і поперчити.
- Перед подачею додати в салат м’яту і перемішати.
Салат з капусти з пряною заправкою
- 1 качан капусти
- 1/3 чашки гарбузового насіння
- 1/3 чашки оцту
- 1/3 чашки рослинної олії
- 2 ст.л. соєвого соусу
- 2 ст.л. цукру
- 1/2 ч.л. солі
- Пучок зеленої цибулі
Спосіб приготування:
- Середній качан капусти помити, обсушити і тонко нашаткувати. Гарбузове насіння підсмажити на сухій сковороді і остудити. Зелену цибулю помити і тонко порізати.
- Приготувати заправку з рослинної олії, оцту, соєвого соусу, цукру і солі. Заправити і добре перемішати салат.
- Посипати зеленою цибулею і подавати.
Обговорення