• Останні
  • У тренді
Різдвяні смаколики з Львова. Рецепт білої ковбаси

Різдвяні смаколики з Львова. Рецепт білої ковбаси

06.01.2023
Колектив Тернопільського академічного українського драматичного театру

Відійшов у вічність колишній артист Тернопільського драмтеатру

12.12.2025
Василишина Миколи Васильовича

Поліція Тернопільщини оголосила у розшук зниклого підлітка

12.12.2025
капусняк

Традиційний тернопільський капусняк з пшоном

12.12.2025
Олена Шуляк

Рекордний бюджет на ветеранську політику. Олена Шуляк пояснила, що зміниться у 2026 році

12.12.2025
Українські бійці на німецькому полігоні: як годують, де сплять і як стріляють наші курсанти

Українські бійці на німецькому полігоні: як годують, де сплять і як стріляють наші курсанти

12.12.2025
Слідчі поліції Тернопільщини встановлюють причини двох аварій з травмованими

Слідчі поліції Тернопільщини встановлюють причини двох аварій з травмованими

12.12.2025
Постійні комісії Тернопільської обласної ради працюють над зміцненням освітньої та медичної сфер регіону

Постійні комісії Тернопільської обласної ради працюють над зміцненням освітньої та медичної сфер регіону

12.12.2025
розшукують Горощука Ігоря Євгенійовича

Поліція Тернопільщини розшукує безвісти зниклого жителя Чорткова

12.12.2025
Церковний рашизм

У Кременці відкрили вуличну виставку “Церковний рашизм”

12.12.2025
землетрус на території Тернопільської області

У Тернопільській області зафіксували землетрус магнітудою 2,9

12.12.2025
фінансування у розмірі 18,4 млн євро

Тернопільщина отримає понад 11 млн євро на енергоефективну реновацію закладів освіти

12.12.2025
Андрій Буда

На Донеччині загинув тернополянин Андрій Буда

12.12.2025
П’ятниця, 12 Грудня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Різдвяні смаколики з Львова. Рецепт білої ковбаси

Опубліковано Газета Місто
06.01.2023

Президент Львівського кулінарного клубу Костянтин Ковалишин ділиться секретами приготування білої ковбаси до різдвяного столу. Він розповідає, як правильно вимісити фарш та за якої температури готувати ковбасу, аби вона вийшла.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

капусняк

Традиційний тернопільський капусняк з пшоном

12.12.2025
Капустяник

Простий рецепт капустяника без тіста

28.11.2025

Інгредієнти:

2 кг м’яса і сала різних частин туші

5-6 зубчиків часнику

40 г солі

40 г чорного перцю

1 чайна ложка розмарину

1 столова ложка майорану

коріандр – до смаку

200 г крижаної води

1. Використовуйте соковиті шматки м’яса – із підчеревини чи лопатки. Сала ж у загальній масі повинно бути 20-30%. Рекомендують м’ясні шматки, де м’ясо ціле і немає жиру чи прожилок.

2. Нарізати крупними шматками і пропустити через 8-міліметрове ситко, щоби збереглася текстура м’яса. Для жирного м’яса і сала візьміть дрібніше ситко.

3. Додайте спеції, воду і подрібнений часник. Якщо часник проріс, видалити зелену ость, бо, по-перше, вона гіпертонікам шкодить – піднімає тиск, а, по-друге, дуже гірчить, псує смак.

4. Кишки промийте в теплій воді і відріжте місце, де є дірки. Вимішуйте фарш 15-20 хвилин, щоби утворилася однорідна маса.

«Добре відбити фарш, щоби не було повітря в ньому. Повітря в фарші – це основа для гниття. Якщо кавалок котлети вже вимішаний, тримається на руці не менше 15 секунд, не падає в миску назад, значить вимішано добре», – каже він.

5. Готовий фарш залишити в холодильнику на ніч. Якщо поспішаєте – хоча б на пів години.

6. Приступаємо до виготовлення ковбаси. До млинка без сита і ножа прикріпіть насадку, на неї натягніть кишку і не надто набивайте фаршем. Перекрутіть кишку по три рази в протилежних напрямках, щоб сформувати ковбаски. Готові вироби проколіть в кількох місцях. Тепер їх можна варити, пекти або смажити. Готують білу ковбасу при тепмературі 80 градусів.

«Якщо буде сильно кипіти, перевариться ковбаса, вийде вся волога, жир витопиться і може луснути ковбаса», – зауважує Костянтин Ковалишин.

Відео з приготування білої ковбаски дивіться за посиланням.

Читайте нас в Google News
Джерело: Твоє Місто
Теги: біла ковбасарецепт
Share31ShareSend

Пов'язані публікації

Смажені пиріжки

Покроковий рецепт смажених домашніх пиріжків з горохом

27.11.2025
рецепт овочевого плову

Рецепт овочевого плову з гарбузом і квасолею

26.11.2025
Завантажити ще
Ух радіо Ух радіо Ух радіо
Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля різдвяне Опілля різдвяне Опілля різдвяне
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES Нова колекція Осінь–Зима 2025/2026 в INSHOES

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Історія колишнього тернопільського депутата та захисника Юрія Сиротюка 11.12.2025
  • Вербування через кохання: як російські спецслужби полюють на українців на сайтах знайомств 11.12.2025
  • Молодий тернопільський захисник Михайло Струтинський отримав почесну нагороду 11.12.2025
  • ПрАТ Тернопільміськгаз нагадує про контроль за технічним станом димових та вентиляційних каналів 11.12.2025
  • Парад Вертепів-2025 організували у Тернополі 11.12.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua




  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.