• Останні
  • У тренді
Різдвяні смаколики з Львова. Рецепт білої ковбаси

Різдвяні смаколики з Львова. Рецепт білої ковбаси

06.01.2023
Університет помер. Не забувайте поставити свічку

Університет помер. Не забувайте поставити свічку

27.06.2025
Тернопільська школа передала дрони і паливо для військових

Тернопільська школа передала дрони і паливо для військових

27.06.2025
У Британії зростає кількість людей, які готуються до Третьої світової війни

У Британії зростає кількість людей, які готуються до Третьої світової війни

27.06.2025
The Artistic Rats

Тернопільський гурт The Artistic Rats презентують кліп на пісню “Вдома холодно”

27.06.2025
Міський голова Тернополя провів особистий прийом громадян

Міський голова Тернополя провів особистий прийом громадян

27.06.2025
Поверни своє — приєднуйся до 71 ОЄБР!

Поверни своє — приєднуйся до 71 ОЄБР!

26.06.2025
На Тернопліьщині судитимуть шахрая за вимагання $14 000 за «відстрочку» від мобілізації

На Тернопліьщині судитимуть шахрая за вимагання $14 000 за «відстрочку» від мобілізації

26.06.2025
Варикоз – це хвороба, котру не можна ігнорувати, – лікар-флеболог з Тернополя Орест Мельник

Варикоз – це хвороба, котру не можна ігнорувати, – лікар-флеболог з Тернополя Орест Мельник

26.06.2025
ремонт двору

В 11 будинках Тернополя проведуть ремонти на умовах співфінансування

26.06.2025
З Тернополя до Білої і Великої Березовиці курсуватиме лише маршрут №28

З Тернополя до Білої і Великої Березовиці курсуватиме лише маршрут №28

26.06.2025
Громадський транспорт Тернополя – під захистом поліції охорони

Громадський транспорт Тернополя – під захистом поліції охорони

26.06.2025
Бійці стрілецького батальйону поліції Тернопільщини отримали нагороди

Бійці стрілецького батальйону поліції Тернопільщини отримали нагороди

26.06.2025
П’ятниця, 27 Червня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Різдвяні смаколики з Львова. Рецепт білої ковбаси

Опубліковано Газета Місто
06.01.2023

Президент Львівського кулінарного клубу Костянтин Ковалишин ділиться секретами приготування білої ковбаси до різдвяного столу. Він розповідає, як правильно вимісити фарш та за якої температури готувати ковбасу, аби вона вийшла.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

салат з кабачків

Рецепт салату з кабачків на зиму

20.06.2025
Гуцульський банош

Кращий рецепт баношу зі шкварками та бринзою

18.06.2025

Інгредієнти:

2 кг м’яса і сала різних частин туші

5-6 зубчиків часнику

40 г солі

40 г чорного перцю

1 чайна ложка розмарину

1 столова ложка майорану

коріандр – до смаку

200 г крижаної води

1. Використовуйте соковиті шматки м’яса – із підчеревини чи лопатки. Сала ж у загальній масі повинно бути 20-30%. Рекомендують м’ясні шматки, де м’ясо ціле і немає жиру чи прожилок.

2. Нарізати крупними шматками і пропустити через 8-міліметрове ситко, щоби збереглася текстура м’яса. Для жирного м’яса і сала візьміть дрібніше ситко.

3. Додайте спеції, воду і подрібнений часник. Якщо часник проріс, видалити зелену ость, бо, по-перше, вона гіпертонікам шкодить – піднімає тиск, а, по-друге, дуже гірчить, псує смак.

4. Кишки промийте в теплій воді і відріжте місце, де є дірки. Вимішуйте фарш 15-20 хвилин, щоби утворилася однорідна маса.

«Добре відбити фарш, щоби не було повітря в ньому. Повітря в фарші – це основа для гниття. Якщо кавалок котлети вже вимішаний, тримається на руці не менше 15 секунд, не падає в миску назад, значить вимішано добре», – каже він.

5. Готовий фарш залишити в холодильнику на ніч. Якщо поспішаєте – хоча б на пів години.

6. Приступаємо до виготовлення ковбаси. До млинка без сита і ножа прикріпіть насадку, на неї натягніть кишку і не надто набивайте фаршем. Перекрутіть кишку по три рази в протилежних напрямках, щоб сформувати ковбаски. Готові вироби проколіть в кількох місцях. Тепер їх можна варити, пекти або смажити. Готують білу ковбасу при тепмературі 80 градусів.

«Якщо буде сильно кипіти, перевариться ковбаса, вийде вся волога, жир витопиться і може луснути ковбаса», – зауважує Костянтин Ковалишин.

Відео з приготування білої ковбаски дивіться за посиланням.

Читайте нас в Google News
Джерело: Твоє Місто
Теги: біла ковбасарецепт
Share30ShareSend

Пов'язані публікації

Пісні оладки з молодої капусти

Рецепт пісних оладок з молодої капусти

18.06.2025
закохалась в цей торт

Рецепт торта “Імператриця”

14.06.2025
Завантажити ще
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Як тернопільська пивоварня Опілля зростає попри виклики ринку 26.06.2025
  • Опілля підтримало проведення Олімпійського дня у Тернополі 26.06.2025
  • Колишній очільник Тернопільської обласної прокуратури Микола Петришин намагається повернутися на посаду через суд 26.06.2025
  • Шлях до протезування: коли починати та як обрати фахівця 26.06.2025
  • Помер захисник Петро Онищук з Шумської громади 26.06.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua



  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.