• Останні
  • У тренді
Різдвяні смаколики з Львова. Рецепт білої ковбаси

Різдвяні смаколики з Львова. Рецепт білої ковбаси

06.01.2023
Соняшник

На Тернопільщині збудують завод з рафінації соняшникової олії

27.08.2025
«35 днів оборони Торецька»: у Тернополі відбувся показ стрічки про бійців бригади Нацполіції «Лють»

«35 днів оборони Торецька»: у Тернополі відбувся показ стрічки про бійців бригади Нацполіції «Лють»

27.08.2025
У Тернопільському районі дошкільнят навчатимуть рятувати життя

У Тернопільському районі дошкільнят навчатимуть рятувати життя

27.08.2025
11-й армійський корпус шукає операторів дронів, – співак і військовий Андрій Підлужний з Тернополя

11-й армійський корпус шукає операторів дронів, – співак і військовий Андрій Підлужний з Тернополя

27.08.2025
Вшануймо пам’ять захисників та захисниць України! – закликають в ЗУНУ

Вшануймо пам’ять захисників та захисниць України! – закликають в ЗУНУ

27.08.2025
У Кременці рятувальники визволили собаку з колодязя

У Кременці рятувальники визволили собаку з колодязя

26.08.2025
Тернопільських артилеристів нагородив на передовій бригадний генерал Шведюк

Тернопільських артилеристів нагородив на передовій бригадний генерал Шведюк

26.08.2025
В Україні зросла середня зарплата для нарахування пенсій до 19 856 грн

Викрито розкрадання бюджетних коштів на Тернопільщині

26.08.2025
Коронавірус лютує: у Тернополі і області посилили масковий режим

На Тернопільщині зафіксували новий штам коронавірусу “Стратус”

26.08.2025
Понад 100 дронів передав воїнам ССО народний депутат з Тернопільщини Микола Люшняк

Понад 100 дронів передав воїнам ССО народний депутат з Тернопільщини Микола Люшняк

26.08.2025
Ремонтують дорогу Терпилівка–Кам’янки на Тернопільщині

Ремонтують дорогу Терпилівка–Кам’янки на Тернопільщині

26.08.2025
Мобілізували священника УПЦ МП під час хресної ходи до Почаєва

Мобілізували священника УПЦ МП під час хресної ходи до Почаєва

26.08.2025
Середа, 27 Серпня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Різдвяні смаколики з Львова. Рецепт білої ковбаси

Опубліковано Газета Місто
06.01.2023

Президент Львівського кулінарного клубу Костянтин Ковалишин ділиться секретами приготування білої ковбаси до різдвяного столу. Він розповідає, як правильно вимісити фарш та за якої температури готувати ковбасу, аби вона вийшла.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

салату з куркою та чорносливом

Новий рецепт салату з куркою та чорносливом

19.08.2025
Медовий торт

Рецепт медового торта з фісташками, вишнею та лимонним кремом

17.08.2025

Інгредієнти:

2 кг м’яса і сала різних частин туші

5-6 зубчиків часнику

40 г солі

40 г чорного перцю

1 чайна ложка розмарину

1 столова ложка майорану

коріандр – до смаку

200 г крижаної води

1. Використовуйте соковиті шматки м’яса – із підчеревини чи лопатки. Сала ж у загальній масі повинно бути 20-30%. Рекомендують м’ясні шматки, де м’ясо ціле і немає жиру чи прожилок.

2. Нарізати крупними шматками і пропустити через 8-міліметрове ситко, щоби збереглася текстура м’яса. Для жирного м’яса і сала візьміть дрібніше ситко.

3. Додайте спеції, воду і подрібнений часник. Якщо часник проріс, видалити зелену ость, бо, по-перше, вона гіпертонікам шкодить – піднімає тиск, а, по-друге, дуже гірчить, псує смак.

4. Кишки промийте в теплій воді і відріжте місце, де є дірки. Вимішуйте фарш 15-20 хвилин, щоби утворилася однорідна маса.

«Добре відбити фарш, щоби не було повітря в ньому. Повітря в фарші – це основа для гниття. Якщо кавалок котлети вже вимішаний, тримається на руці не менше 15 секунд, не падає в миску назад, значить вимішано добре», – каже він.

5. Готовий фарш залишити в холодильнику на ніч. Якщо поспішаєте – хоча б на пів години.

6. Приступаємо до виготовлення ковбаси. До млинка без сита і ножа прикріпіть насадку, на неї натягніть кишку і не надто набивайте фаршем. Перекрутіть кишку по три рази в протилежних напрямках, щоб сформувати ковбаски. Готові вироби проколіть в кількох місцях. Тепер їх можна варити, пекти або смажити. Готують білу ковбасу при тепмературі 80 градусів.

«Якщо буде сильно кипіти, перевариться ковбаса, вийде вся волога, жир витопиться і може луснути ковбаса», – зауважує Костянтин Ковалишин.

Відео з приготування білої ковбаски дивіться за посиланням.

Читайте нас в Google News
Джерело: Твоє Місто
Теги: біла ковбасарецепт
Share30ShareSend

Пов'язані публікації

кабачкових чебуреків

Рецепт кабачкових чебуреків з шинкою та сиром

10.08.2025
Піца з листкового тіста

Швидка домашня піца з листкового тіста

09.08.2025
Завантажити ще
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50%

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • На війні загинув захисник з Байковецької громади Леонід Лучніков 27.08.2025
  • На фронті загинув захисник Сергій Канюка з Вишнівецької громади 27.08.2025
  • На війні загинув захисник з Тернопільщини Володимир Начичко 26.08.2025
  • Ексголова Тернопільської облради Михайло Головко знову займає медіапростір 26.08.2025
  • Тернопільський обласний ТЦК СП показав нагородження бійців 68 бригади 26.08.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua



  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.