• Останні
  • У тренді
закохалась в цей торт

Рецепт торта “Імператриця”

14.06.2025
Чому збільшується живіт та про що це може свідчити

Чому збільшується живіт та про що це може свідчити

15.09.2025
У Тернопільській ОВА обговорили стоматологічну допомогу ветеранам та підготовку медзакладів до зими

У Тернопільській ОВА обговорили стоматологічну допомогу ветеранам та підготовку медзакладів до зими

15.09.2025
Тернопільський «Альянс» здобув Кубок України з флорболу

Тернопільський «Альянс» здобув Кубок України з флорболу

15.09.2025
Кабмін схвалив проект Держбюджету-2026

Кабмін схвалив проект Держбюджету-2026

15.09.2025
У колективі Тернопільської митниці – нові спеціалісти

Суб’єкти ЗЕД можуть отримати попереднє рішення щодо зобов’язуючої інформації з питань класифікації товарів

15.09.2025
Уряд спростив процедуру отримання права керування транспортними засобами категорії СЕ на період воєнного стану

Уряд спростив процедуру отримання права керування транспортними засобами категорії СЕ на період воєнного стану

15.09.2025
В Борсуківській громаді відкрили меморіальні дошки двом загиблим Героям

В Борсуківській громаді відкрили меморіальні дошки двом загиблим Героям

15.09.2025
На Тернопільщині ДП «Укрспирт» сплaтило до бюджету мaйже 14 млн грн через сaмовільне водокористувaння

Ексбанкiра на Тернопiльщинi пiдозрюють у пiдробцi платiжних карток та викраденнi iз них понад 1 млн грн

15.09.2025
На Тернопільщині затримали керівника коледжу за підозрою в хабарі: журналістам стало відоме ім’я

На Тернопільщині затримали керівника коледжу за підозрою в хабарі: журналістам стало відоме ім’я

15.09.2025
Перші енергонезалежні котеджі у Тернополі від “Креатор- Буд” стартували у продажу

Перші енергонезалежні котеджі у Тернополі від “Креатор- Буд” стартували у продажу

15.09.2025
Західний Хаб МХП сплатив за перше півріччя 215 млн гривень податків

Західний Хаб МХП сплатив за перше півріччя 215 млн гривень податків

15.09.2025
СЗРУ попереджає про активізацію інформаційних спецоперацій

СЗРУ попереджає про активізацію інформаційних спецоперацій

15.09.2025
Вівторок, 16 Вересня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Рецепт торта “Імператриця”

Опубліковано Вірослава Їжак
14.06.2025

Вперше цей рецепт я побачила в одній кулінарній спільноті, шикарну публікацію зробила адмін. Коли спекла й сама, закохалась в цей торт. Згодом рецепт втратила, і кілька років не пекла,але знайшла його в інтернеті, тож, в сезон полуниці хоча б один раз його печу.

закохалась в цей торт

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

рулету з лаваша з сиром і грушею

Рецепт рулету з лаваша з сиром і грушею

11.09.2025
домашній кетчуп

Як приготувати домашній кетчуп з яблуками на зиму

06.09.2025

Історія цього рецепту така, що гуру кулінарного мистецтва П’єр Ерме створив його для французької імператриці Євгенії, яка полюбляла рисовий десерт.

Ми з вами не імператриці, але варті того, щоб його скуштувати!

Зразу попереджу: писати і читати рецепт довго! Готувати набагато швидше і простіше.

Отож, нам необхідно:

Для основи:

  • Крихке пісочне печиво – 260 г (можна шоколадне),
  • Волоські горіхи – 160 г,
  • Цукор мілкий – 140 г ( можна коричневий,але в мене білий),
  • Вершкове масло – 100 г.

Печиво і горіхи я змолола в чаші блендера. Додала цукор, все добре перемішала. Влила розтоплене охолоджене масло, ще раз добре вимішала.

Дно і стінки роз’ємної форми (22-24 см в діаметрі) змастити вершковим маслом, або ж як я, вистелити пергаментом. Висипати масу основи в форму, розподіляючи її по дну і стінках форми, добре притискаючи. Поставити форму в холодильник.

Далі готуємо начинку:

  • Молоко – 500 мл,
  • Рис – 120 г (в рецепті жасміновий або арборіо, в мене звичайний круглий),
  • Цукор – 4 ст. ложки (70 г),
  • Ванільний цукор – 2 ч. ложки,
  • Жовтки – 6 штук,
  • Масло вершкове – 80 г,
  • Родзинки світлі – 90 г,
  • Сіль – щіпка.

Молоко наливаємо в каструлю з товстим дном і ставимо на вогонь. Додаємо рис, цукор, ванільний цукор, сіль і помішуючи дерев’яною ложкою доводимо масу до кипіння і варимо на маленькому вогні доти, поки маса не загусне, а рідини лишиться стільки, щоб рис був лише покритий нею. В мене це зайняло 40 хвилин. Варимо помішуючи.

Жовтки я злегка збила міксером і продовжуючи збивати, додала 2 ст. ложки рисової маси. Потім додала ще трішки рисової маси і перемішала. Далі додаємо масло (можна розтопити), родзинки (промити і обсушити) і акуратно все перемішати.

Додаємо цю масу до основної рисової, добре перемішуємо. Ставимо на невеликий вогонь і постійно перемішуючи, прогріваємо, доводячи до кипіння, але не можна дати закипіти, бо звернеться!

По рецепту цю масу треба охолодити. Але я просто вилила її на основу і поставила в духовку на 20 хвилин (температура повинна бути 180°). Готову спечену основу треба охолодити.

Для верхнього шару нам потрібно:

  • Желе – 1 пачка (полуниця, смородина або журавлина), в мене було полуничне.
  • Полуниця – 250 г,
  • Бальзамічний оцет, перець свіжозмелений – чорний, рожевий або мікс.
  • М’ята свіжа – 1 пучок.

Готуємо желе за рецептом на упаковці, ставимо охолоджуватись.

Коли желе ще не застигло, але вже починає ледь-ледь тягнутись, наливаємо на основу 1/4 желе й ставимо в холодильник застигати.

М’яту дрібно ріжемо, викладаємо на застигле желе і заливаємо ще 1/4 желе.

Коли й цей шар желе схватився, викладаємо на нього порізану полуницю, (за рецептом її треба збризнути бальзамічним оцтом, в мене не було) і заливаємо рештою желе.

Ставимо в холодильник для повного охолодження.

Подавати торт можна одразу, як застигне желе, посипавши перцем і прикрасивши м’ятою. Або тримати в холодильнику до подачі.

Нехай вам смакує!

При приготуванні я трішки зменшила кількість цукру: на 30 г менше поклала до основи, і на 20 г менше до начинки.

Читайте нас в Google News

Фото в розрізі встигла зфотографувати залишки останнього шматочка.

Читайте також: Рецепт мокрого печива з йогуртом і шоколадом.

Джерело: Сімейні рецепти Марини Гармаш
Теги: полуницярецептсмачноготорт
Share7ShareSend

Пов'язані публікації

Буряк на зиму

Як смачно і просто заготовляти буряк на зиму

01.09.2025
малосольні огірки

Швидкі малосольні огірки з сухим маринадом без води

01.09.2025
Завантажити ще
Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50%

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Студент спокусився на пропозицію ворога та опинився у скрутному становищі 15.09.2025
  • У ЗУНУ організували зустріч із представниками кіберполіції 15.09.2025
  • Стартував продаж енергонезалежних котеджів від Креатор-Буд 15.09.2025
  • Історія незламного поліцейського з Тернопільщини Сергія Танасійчука 15.09.2025
  • Директора коледжу на Тернопільщині підозрюють у вимаганні хабаря 15.09.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua



  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.