• Останні
  • У тренді
закохалась в цей торт

Рецепт торта “Імператриця”

14.06.2025
Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50%

Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50%

30.07.2025
У Шумську на Тернопільщині зіткнулися автомобіль і скутер: двоє травмованих

У Шумську на Тернопільщині зіткнулися автомобіль і скутер: двоє травмованих

30.07.2025
Стоматолог з Тернополя Андрій Нищота розповів про протезування зубів

Стоматолог з Тернополя Андрій Нищота розповів про протезування зубів

30.07.2025
У рідному селі митрополита Андрея Шептицького тернополяни погасили ювілейну марку і презентували книгу

У рідному селі митрополита Андрея Шептицького тернополяни погасили ювілейну марку і презентували книгу

30.07.2025
У Тернополі знвоу протестують проти обмеження повноважень НАБУ і САП

У Тернополі знвоу протестують проти обмеження повноважень НАБУ і САП

30.07.2025
Верховна Рада продовжила воєнний стан та мобілізацію до 9 травня

Комітет Ради підтримав законопроєкт Зеленського про НАБУ і САП

30.07.2025
домашній текстиль

Що таке текстиль і як обрати якісний домашній текстиль

30.07.2025
Медик і кулінар на війні: історія сержанта Олександра “Loki” з Тернопільщини

Медик і кулінар на війні: історія сержанта Олександра “Loki” з Тернопільщини

30.07.2025
Намул, багнюка і затоплені оселі: на Тернопільщині ліквідовують наслідки негоди

Намул, багнюка і затоплені оселі: на Тернопільщині ліквідовують наслідки негоди

30.07.2025
домашній соус

Швидкий соус до м’яса, який точно затьмарить кетчуп

30.07.2025
LUKI розкриває цинічну схему російських спецслужб

Канал LUKI розкриває цинічну схему російських спецслужб

30.07.2025
Роману Скибі

Юному шахісту з Хоросткова присвоєно персональний міжнародний рейтинг

30.07.2025
Четвер, 31 Липня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Рецепт торта “Імператриця”

Опубліковано Вірослава Їжак
14.06.2025

Вперше цей рецепт я побачила в одній кулінарній спільноті, шикарну публікацію зробила адмін. Коли спекла й сама, закохалась в цей торт. Згодом рецепт втратила, і кілька років не пекла,але знайшла його в інтернеті, тож, в сезон полуниці хоча б один раз його печу.

закохалась в цей торт

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

домашній соус

Швидкий соус до м’яса, який точно затьмарить кетчуп

30.07.2025
салат з огірків

Рецепт огірків з корейською морквою

26.07.2025

Історія цього рецепту така, що гуру кулінарного мистецтва П’єр Ерме створив його для французької імператриці Євгенії, яка полюбляла рисовий десерт.

Ми з вами не імператриці, але варті того, щоб його скуштувати!

Зразу попереджу: писати і читати рецепт довго! Готувати набагато швидше і простіше.

Отож, нам необхідно:

Для основи:

  • Крихке пісочне печиво – 260 г (можна шоколадне),
  • Волоські горіхи – 160 г,
  • Цукор мілкий – 140 г ( можна коричневий,але в мене білий),
  • Вершкове масло – 100 г.

Печиво і горіхи я змолола в чаші блендера. Додала цукор, все добре перемішала. Влила розтоплене охолоджене масло, ще раз добре вимішала.

Дно і стінки роз’ємної форми (22-24 см в діаметрі) змастити вершковим маслом, або ж як я, вистелити пергаментом. Висипати масу основи в форму, розподіляючи її по дну і стінках форми, добре притискаючи. Поставити форму в холодильник.

Далі готуємо начинку:

  • Молоко – 500 мл,
  • Рис – 120 г (в рецепті жасміновий або арборіо, в мене звичайний круглий),
  • Цукор – 4 ст. ложки (70 г),
  • Ванільний цукор – 2 ч. ложки,
  • Жовтки – 6 штук,
  • Масло вершкове – 80 г,
  • Родзинки світлі – 90 г,
  • Сіль – щіпка.

Молоко наливаємо в каструлю з товстим дном і ставимо на вогонь. Додаємо рис, цукор, ванільний цукор, сіль і помішуючи дерев’яною ложкою доводимо масу до кипіння і варимо на маленькому вогні доти, поки маса не загусне, а рідини лишиться стільки, щоб рис був лише покритий нею. В мене це зайняло 40 хвилин. Варимо помішуючи.

Жовтки я злегка збила міксером і продовжуючи збивати, додала 2 ст. ложки рисової маси. Потім додала ще трішки рисової маси і перемішала. Далі додаємо масло (можна розтопити), родзинки (промити і обсушити) і акуратно все перемішати.

Додаємо цю масу до основної рисової, добре перемішуємо. Ставимо на невеликий вогонь і постійно перемішуючи, прогріваємо, доводячи до кипіння, але не можна дати закипіти, бо звернеться!

По рецепту цю масу треба охолодити. Але я просто вилила її на основу і поставила в духовку на 20 хвилин (температура повинна бути 180°). Готову спечену основу треба охолодити.

Для верхнього шару нам потрібно:

  • Желе – 1 пачка (полуниця, смородина або журавлина), в мене було полуничне.
  • Полуниця – 250 г,
  • Бальзамічний оцет, перець свіжозмелений – чорний, рожевий або мікс.
  • М’ята свіжа – 1 пучок.

Готуємо желе за рецептом на упаковці, ставимо охолоджуватись.

Коли желе ще не застигло, але вже починає ледь-ледь тягнутись, наливаємо на основу 1/4 желе й ставимо в холодильник застигати.

М’яту дрібно ріжемо, викладаємо на застигле желе і заливаємо ще 1/4 желе.

Коли й цей шар желе схватився, викладаємо на нього порізану полуницю, (за рецептом її треба збризнути бальзамічним оцтом, в мене не було) і заливаємо рештою желе.

Ставимо в холодильник для повного охолодження.

Подавати торт можна одразу, як застигне желе, посипавши перцем і прикрасивши м’ятою. Або тримати в холодильнику до подачі.

Нехай вам смакує!

При приготуванні я трішки зменшила кількість цукру: на 30 г менше поклала до основи, і на 20 г менше до начинки.

Читайте нас в Google News

Фото в розрізі встигла зфотографувати залишки останнього шматочка.

Читайте також: Рецепт мокрого печива з йогуртом і шоколадом.

Джерело: Сімейні рецепти Марини Гармаш
Теги: полуницярецептсмачноготорт
Share7ShareSend

Пов'язані публікації

свинячі реберця з картоплею

Свинячі реберця з картоплею: домашня страва з ароматом затишку

22.07.2025
грибна юшка

Рецепт грибної юшки зі свіжих грибів

19.07.2025
Завантажити ще
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes Весна – час оновлення! Стильні кросівки, елегантні туфлі, трендові моделі – це в магазині inShoes

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • У рідному селі митрополита Андрея Шептицького тернополяни погасили ювілейну марку і презентували книгу 30.07.2025
  • З 30 липня у Тернополі частково обмежать рух транспорту 30.07.2025
  • У Тернополі продовжують пікетувати ТОВА щодо обмежень в діяльності НАБУ та САП 30.07.2025
  • На війні загинув захисник Іван Олійник з Бучача 30.07.2025
  • Новий випуск каналу LUKI розкриває цинічну схему російських спецслужб 30.07.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua



  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.