Відомий священник-блогер з Тернопільщини отець Олексій Філюк поділився зі своїми підписниками перевіреним рецептом домашнього сирника. Пост із покроковим приготуванням він опублікував на своїй сторінці у Facebook.
Інгредієнти для тіста та начинки
Священник розповів, що для тіста потрібно підготувати:
- 450 г борошна,
- 3 ст. ложки какао,
- 3 яйця,
- 200 г цукру,
- 250 г маргарину,
- 2 чайні ложки розпушувача.
Для сирної начинки автор рецепта радить використовувати
- 1 кг кисломолочного сиру,
- 100 г масла,
- 5 яєць,
- 200 г цукру,
- 2 ст. ложки манки,
- пів столової ложки крохмалю,
- за бажанням, ванільний цукор.
Свій рецепт отець виклав у звичній для нього доброзичливій манері.
«Слава Ісусу Христу! Господиньки, даю рецепт толкового сирника🔥», – написав він.
У першому кроці радить змішати борошно, какао, цукор і розпушувач, потім додати яйця та розтоплений, але не гарячий маргарин. Після цього тісто потрібно розділити на дві частини і поставити в морозильну камеру на годину.
Для начинки, за словами священника, достатньо просто «калапуцяти в каструлі всі інгредієнти».
Далі форму для випікання потрібно змастити маслом, натерти одну частину тіста або зробити основу з бортиками.
Викласти сирну масу і зверху натерти другу частину тіста.
Сирник випікається в духовці при температурі 180°С приблизно годину.

Наприкінці отець жартівливо додав:
«Смачного, бо мене чекає мій головний сирник Юліан❤️».
Отець Олексій Філюк – настоятель храму на Тернопільщині, який став відомим завдяки своїм доброзичливим і щирим відео у соцмережах. У своїх дописах він часто поєднує духовні теми з повсякденними порадами, зокрема кулінарними.
Спробуйте також простий рецепт найніжніших відбивних.






















