Що не кажіть, а нинішня осінь щедра на врожай. Вродили і яблука. Пропонуємо оригінальний рецепт смаколиків, які обов’язково сподобаються і вам, і вашим рідним, пише Агротер.
Інгредієнти:
- 1 яйце,
- 2 ст. л. вершкового масла,
- 2 ст. л. цукру,
- 3 ст. л. сметани,
- 4 ст. л. горілки (коньяку або рому),
- 60 г борошна,
- 3-4 яблука,
- цедра лимона,
- щіпка солі.
Спосіб приготування:
Розтопіть масло, з’єднайте з цукром, сіллю, яйцем і цедрою лимона. Додайте сметану, борошно і горілку. Розмішайте до однорідності.
Тісто має вийти густоти нежирної сметани. Якщо все ж вийшло густувате, додайте ще трохи горілки. Яблука очистіть від шкірки, видаліть серцевину і наріжте кільцями товщиною 1 см.
Умочіть яблучні кільця в кляр і обсмажте у великій кількості розпеченої олії. Викладіть на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир.
Подавайте гарячими.
Раніше ми писали рецепт рогаликів з варенням з рожі як у дитинстві.
Обговорення