Не зважаючи на те, що чебуреки вважають м’ясною стравою, їх можна готувати і в піст, замінивши деякі інгредієнти. Відсутність м’яса в рецепті не вплине на смак.
Пише Агротер.
Цей незвичайний смак запам’ятається надовго і ви захочете їх приготувати і не раз.
Інгредієнти:
Борошно – 250 грамів;
Печериці – 300 грамів;
Цибуля – 1 штука;
Вода – 130 мілілітрів;
Олія – 4 столові ложки;
Сіль та перець – за смаком.
Воду варто закип’ятити та додати туди небагато солі. Туди ж влийте олію. В окріп всипте борошно замісіть тісто для майбутньої страви. Спочатку мішайте ложкою, потрохи виливаючи воду. Потім же починайте місити рукою, коли тісто трохи охолоне і буде комфортним для руки. Тісто повинно вийти еластичним та не забитим і не рідким. Його потрібно зібрати у кулю і залишити відпочити на пів години.
Поки тісто відпочиває, треба підготувати начинку. Цибулю обчистити та порізати мілким кубиком. Відправити її на пательню та підсмажити до золотистої скоринки. Туди ж відправити нарізані кубиком печериці. На все це піде приблизно 10 хвилин.
Тісто, яке вийшло розділіть на 10 рівних частин та розкатайте кожну у тонке коло. На одну половину викладіть готову начинку та накрити іншою половиною. Краї прищипніть та за можливості вирівняти за допомогою виделки.
На розігріту олію на пательні викласти чебуреки і смажити з двох сторін до золотистої скоринки. Смакують такі чебуреки найкраще гарячими.
Обговорення