Ця страва проста у приготуванні: спочатку відварюємо цвітну капусту, фаршируємо її м’ясним фаршем та запікаємо до золотистої скоринки. Отримуємо елегантну та ароматну страву, яка ідеально підійде як альтернатива традиційному м’ясному рагу. Про рецепт смачної фаршированої капусти пише Агротер з посиланням на SHUBA.
Інгредієнти:
Цвітна капуста – 700 г,
М’ясний фарш – 500 г,
Цибуля – 1 шт.,
Часник – 2 зубчики,
Яйце – 1 шт.,
Хліб – 100 г,
Сіль та сорний мелений перець за смаком,
Соняшникова олія – 20 мл.
Спосіб приготування:
Відваріть цвітну капусту в підсоленій воді протягом 8-10 хвилин, потім дайте їй охолонути. Хліб замочіть у воді на 5 хвилин.
Подрібніть цибулю та часник, додайте їх у м’ясний фарш. Додайте сіль, перець, яйце та відтиснутий хліб, добре перемішайте.
Розподіліть фарш між суцвіттями капусти. Якщо капуста дуже щільна, видаліть деякі суцвіття. Переверніть капусту, виріжте качан і наповніть середину фаршем.
Викладіть капусту на деко, застелене пергаментом і змащене олією, качаном догори. Запікайте 30 хвилин при 180°C, потім переверніть і запікайте ще 20 хвилин. Подавайте гарячою.
Рецепт смачної фаршированої капусти підійде і для святкового столу і для повсякденного приготування. Ця страва – чудовий варіант для тих, хто цінує поєднання овочів і м’яса в одній страві.
Обговорення