Рум’яна овочева запіканка — частий гість на обідньому столі європейців, адже вона корисна й низькокалорійна, але при цьому надзвичайно смачна та ситна. Пише Агротер.
Інгредієнти:
Морква – 145 г,
Цибуля ріпчаста – 80 г,
Картопля – 40 г,
Перець – 20 г,
Помідори – 50 г,
Томатна паста або соус – 30 г,
Яйце куряче – 1 шт.,
Молоко – 200 мл,
Моцарела – 125 г,
Петрушка – 10 г,
Сіль, спеції, кунжут – за смаком.
Спосіб приготування:
Моркву і картоплю натерти на великій тертці. Помідори, цибулю і перець дрібно порізати. Добре все перемішати, додавши сіль і спеції. Викласти масу в форму, змащену олією.
Молоко змішати з яйцем і томатним соусом.
Моцарелу нарізати тонкими пластинами й викласти зверху овочевої маси, залити соусом, посипати кунжутом. Накрити фольгою і в духовку на 20 хв за 200 градусів.
Прибрати фольгу і запікати 20-30 хв до рум’яної скоринки.
Обговорення