• Останні
  • У тренді
рецепт домашньої аджики

Рецепт гострої домашньої аджики з болгарського перцю та помідорів

12.09.2024
Смерть дитини через лікарську помилку: лікарню в Тернополі зобов’язали відшкодувати матері більше 2 млн гривень

Смерть дитини через лікарську помилку: лікарню в Тернополі зобов’язали відшкодувати матері більше 2 млн гривень

18.08.2025
Повертайся з СЗЧ. На тебе чекають!

Повертайся з СЗЧ. На тебе чекають!

18.08.2025
У Тернополі швидка відмовила у допомозі непритомному: врятувала поліція

У Тернополі швидка відмовила у допомозі непритомному: врятувала поліція

18.08.2025
На новому мосту на Тернопільщині виявили серйозні недоліки

На новому мосту на Тернопільщині виявили серйозні недоліки

18.08.2025
Гектар землі на Тернопільщині коштує 55,7 тис. грн

Ціни на землю в Україні стрімко зростають: скільки зараз коштує гектар

18.08.2025
Дмитро Чеверда

Задонатив на ЗСУ 25 мільйонів: історія тернопільського айтівця

18.08.2025
Тернопільська компанія побудує асфальтобетонний завод на Закарпатті

Тернопільська компанія побудує асфальтобетонний завод на Закарпатті

18.08.2025
Автотроща біля Тернополя: у поліції розповіли деталі

Автотроща біля Тернополя: у поліції розповіли деталі

18.08.2025
Державний архів

Держархів Тернопільщини отримав документи про український повстанський рух

17.08.2025
сеньйор-помідор

У селі Нападівка сім’я Сидоруків вирощує ціле царство сеньйорів-помідорів

17.08.2025
Світлана Дзюма-Чан

Жінку з Тернопільщини сфотографував відомий китайський фотограф, який знімав Джекі Чана

17.08.2025
Медовий торт

Рецепт медового торта з фісташками, вишнею та лимонним кремом

17.08.2025
Понеділок, 18 Серпня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Рецепт гострої домашньої аджики з болгарського перцю та помідорів

Опубліковано Вірослава Їжак
12.09.2024

Аджика – це гострий пікантний соус, який додає яскравого смаку та аромату багатьом стравам. Це чудове доповнення до м’ясних страв, овочів та закусок. Приготування домашньої аджики не вимагає особливих кулінарних навичок, а використання свіжих інгредієнтів гарантує насичений смак та користь для здоров’я. Тримайте класичний рецепт домашньої аджики!

рецепт домашньої аджики
Ілюстративне фото з мережі.

Інгредієнти:

  • Болгарський перець червоний – 1 кг
  • Помідори – 1 кг
  • Гострий перець – 100-200 г (за смаком)
  • Часник – 200 г
  • Морква – 500 г
  • Яблука кислі – 500 г
  • Цибуля ріпчаста – 500 г
  • Олія соняшникова – 200 мл
  • Оцет 9% – 100 мл
  • Цукор – 100 г
  • Сіль – 2 ст. ложки

Приготування аджики

  1. Підготовка овочів: Помідори, болгарський перець та яблука помити та видалити плодоніжки. Моркву та цибулю очистити. Часник очистити від лушпиння.
  2. Подрібнення інгредієнтів: Всі овочі та яблука пропустити через м’ясорубку або подрібнити в блендері до однорідної маси.
  3. Варіння аджики: Перекласти подрібнену масу в великий емальований посуд. Додати олію, оцет, цукор та сіль. Перемішати та довести до кипіння на середньому вогні, постійно помішуючи.
  4. Тушкування: Зменшити вогонь до мінімального та тушкувати аджику протягом 2-3 годин, періодично помішуючи. Маса повинна загуснути та зменшитися приблизно на третину.
  5. Стерилізація банок: Поки аджика вариться, підготувати чисті банки та кришки. Простерилізувати їх будь-яким зручним способом.
  6. Розлив та закатка: Гарячу аджику розлити по стерилізованих банках, закатати кришками та перевернути догори дном. Накрити ковдрою та залишити до повного охолодження.

Зберігання та використання

Готову аджику можна зберігати при кімнатній температурі до року. Відкриту банку слід тримати в холодильнику не більше тижня. Аджику можна використовувати як самостійну закуску або додавати до різноманітних страв для надання їм пікантності та гостроти.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

Медовий торт

Рецепт медового торта з фісташками, вишнею та лимонним кремом

17.08.2025
Секрети ідеального маринаду для шашлику

Секрети ідеального маринаду для неперевершеного шашлику

14.08.2025

Раніше ми писали рецепт борщової заправки на зиму.

Рецепт борщової заправки на зиму

Читайте нас в Google News
Теги: аджикаконсерваціярецептсмачно
Share18ShareSend

Пов'язані публікації

кабачкових чебуреків

Рецепт кабачкових чебуреків з шинкою та сиром

10.08.2025
Піца з листкового тіста

Швидка домашня піца з листкового тіста

09.08.2025
Завантажити ще
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50%

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • На Тернопільщині відбувся XXIV Міжнародний фестиваль лемківської культури Дзвони Лемківщини 18.08.2025
  • Діти захисників з Тернополя вирушили на відпочинок до Швеції 18.08.2025
  • Сергій Надал на фронті до Дня Тернополя вручив відзнаки воїнам 105 бригади ТрО (відео) 18.08.2025
  • Помер захисник з Бережанщини Степан Паньків 17.08.2025
  • У Бучачі відбулися урочистості з нагоди Дня молоді 17.08.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua



  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.