• Останні
  • У тренді
рецепт домашньої аджики

Рецепт гострої домашньої аджики з болгарського перцю та помідорів

12.09.2024
У Тернополі вшанували пам’ять Героя Миколи Голубовича: його дітям вручили пам’ятні годинники

У Тернополі вшанували пам’ять Героя Миколи Голубовича: його дітям вручили пам’ятні годинники

25.10.2025
Біля Тернопільської міської ради тимчасово не можна буде паркувати автомобілі

Біля Тернопільської міської ради тимчасово не можна буде паркувати автомобілі

25.10.2025
Над Тернопільщиною збили ракети: де спрацювала ППО

Під час атаки рф над Києвом збили чотири балістичні ракети

25.10.2025
На водогоні – аварія: 50 000 львів’ян третю добу без води

На водогоні – аварія: 50 000 львів’ян третю добу без води

25.10.2025
Микола Люшняк – співавтор законопроєкту про мобілізацію, який пропонує реорганізувати ТЦК

У Тернополі вчителя фізкультури мобілізували до армії попри чинну відстрочку

25.10.2025
Справу про смерть маленького Єремія у Тернополі знову переносять: мама каже, що процес затягують

Справу про смерть маленького Єремія у Тернополі знову переносять: мама каже, що процес затягують

25.10.2025
Книгофест «Подоляни»

У Тернополі відбувається «Книгофест Подоляни»: 25 видавництв і зірки літератури

25.10.2025
У Тернополі відбувся перший «Кубок єдності»: 70 школярів грали за інтеграцію

У Тернополі відбувся перший «Кубок єдності»: 70 школярів грали за інтеграцію

25.10.2025
Олів’є з морепродуктами

Рецепт корисного салату Олів’є з морепродуктами

25.10.2025
мирна акція

У Чорткові провели акцію на підтримку родин безвісти зниклих і полонених

25.10.2025
Підвищення тарифів на опалення

Підвищення тарифів на опалення в Україні неминуче: тепловики пояснили причини

25.10.2025
Денис В'юк

Тернополянин Денис В’юк став чемпіоном світу з гирьового спорту

25.10.2025
Субота, 25 Жовтня, 2025
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Співпраця
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф
Немає результату
Переглянути всі результати
Газета Місто! Там, де ти живеш!
Немає результату
Переглянути всі результати

Рецепт гострої домашньої аджики з болгарського перцю та помідорів

Опубліковано Вірослава Їжак
12.09.2024

Аджика – це гострий пікантний соус, який додає яскравого смаку та аромату багатьом стравам. Це чудове доповнення до м’ясних страв, овочів та закусок. Приготування домашньої аджики не вимагає особливих кулінарних навичок, а використання свіжих інгредієнтів гарантує насичений смак та користь для здоров’я. Тримайте класичний рецепт домашньої аджики!

рецепт домашньої аджики
Ілюстративне фото з мережі.

Інгредієнти:

  • Болгарський перець червоний – 1 кг
  • Помідори – 1 кг
  • Гострий перець – 100-200 г (за смаком)
  • Часник – 200 г
  • Морква – 500 г
  • Яблука кислі – 500 г
  • Цибуля ріпчаста – 500 г
  • Олія соняшникова – 200 мл
  • Оцет 9% – 100 мл
  • Цукор – 100 г
  • Сіль – 2 ст. ложки

Приготування аджики

  1. Підготовка овочів: Помідори, болгарський перець та яблука помити та видалити плодоніжки. Моркву та цибулю очистити. Часник очистити від лушпиння.
  2. Подрібнення інгредієнтів: Всі овочі та яблука пропустити через м’ясорубку або подрібнити в блендері до однорідної маси.
  3. Варіння аджики: Перекласти подрібнену масу в великий емальований посуд. Додати олію, оцет, цукор та сіль. Перемішати та довести до кипіння на середньому вогні, постійно помішуючи.
  4. Тушкування: Зменшити вогонь до мінімального та тушкувати аджику протягом 2-3 годин, періодично помішуючи. Маса повинна загуснути та зменшитися приблизно на третину.
  5. Стерилізація банок: Поки аджика вариться, підготувати чисті банки та кришки. Простерилізувати їх будь-яким зручним способом.
  6. Розлив та закатка: Гарячу аджику розлити по стерилізованих банках, закатати кришками та перевернути догори дном. Накрити ковдрою та залишити до повного охолодження.

Зберігання та використання

Готову аджику можна зберігати при кімнатній температурі до року. Відкриту банку слід тримати в холодильнику не більше тижня. Аджику можна використовувати як самостійну закуску або додавати до різноманітних страв для надання їм пікантності та гостроти.

ПЕРЕГЛЯНЬТЕ ТАКОЖ

рецептом домашнього сирника

Рецепт сирника від відомого священника-блогера з Тернопільщини Олексія Філюка

24.10.2025
картопляні сирні галушки

Як приготувати найсмачніші картопляні сирні галушки

15.10.2025

Раніше ми писали рецепт борщової заправки на зиму.

Рецепт борщової заправки на зиму

Читайте нас в Google News
Теги: аджикаконсерваціярецептсмачно
Share18ShareSend

Пов'язані публікації

відбивні

Простий рецепт найніжніших відбивних

14.10.2025
Квасоля

Як приготувати ніжну тушену квасолю

09.10.2025
Завантажити ще
Ух радіо Ух радіо Ух радіо
Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe Беверлі Хіллз Deluxe
Опілля квас Опілля квас Опілля квас
Ua News media group Ua News media group Ua News media group
Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50% Літній розпродаж в INSHOES – знижки до 50%

Пошук

Немає результату
Переглянути всі результати
Вуличне радіо Вуличне радіо Вуличне радіо

RSS Ровесник – молодіжні новини

  • Найближчими днями Тернопільщина втратила чотирьох захисників 25.10.2025
  • Леонія Глушкова з Чортківщини відзначила столітній ювілей 25.10.2025
  • У Чорткові відбулась акція на підтримку зниклих безвісти захисників 25.10.2025
  • Учні тернопільських закладів освіти бігли Шкільну Озеряну – 2025 25.10.2025
  • Історія захисника з позивним Вітер із Тернопільщини 25.10.2025
Погода
Тернопіль

вологість:

тиск:

вітер:

Погода на 10 днів від sinoptik.ua




  • Контакти
  • Співпраця
  • Редакційна політика
Газета Місто. Тернопільські новини

ГО Медіа-центр Тернопіль

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.

Немає результату
Переглянути всі результати
  • Новини
  • Тернопіль
  • Твоє місто
    • Бережани
    • Борщів
    • Бучач
    • Заліщики
    • Збараж
    • Зборів
    • Копичинці
    • Кременець
    • Ланівці
    • Монастириська
    • Підгайці
    • Почаїв
    • Скалат
    • Теребовля
    • Хоростків
    • Чортків
    • Шумськ
  • Україна / Світ
  • Теми
    • Події
    • Суспільство
    • Політика
    • Кримінал
    • Економіка
    • Освіта
    • Спорт
    • Культура
    • Особистості
    • Релігія / Духовність
    • Смачного!
    • Життя
    • Здоров’я / Краса
    • Господарка
    • Стосунки / Сім`я
    • Історія / Туризм
    • Авто
    • Цікаве
  • Статті
  • Блоги
  • Війна з рф

Газета МІсто. Тернопільські новини. Незалежні, оперативні і об'єктивні новини Тернополя і Тернопільської області. Політика, аналітика, економіка, спорт. Інформаційні матеріали сайту gazeta-misto.te.ua є інтелектуальною власністю інтернет-ресурсу Газета Місто. Використання матеріалів сайту лише за умови відкритого посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на Газету Місто не нижче третього абзацу.